Connect with us

Осигурување

Австриjците со песимизам гледаат на иднината во пензија

Објавено

на

Повеќе од половина Австријци помеѓу 18 и 50 години се загрижени поради финансиската ситуација размислувајќи на иднината што би ја имале во пензија, покажува истражување што го спроведе агенцијата „Мајнунгсраум“.

Две третини од испитаниците не очекуваат дека ќе можат да живеат од државната пензија и сметаат дека покрај неа неопходни ќе им бидат и дополнителни приходи.

Приватното пензиско осигурување станува сѐ поважно и 75% од испитаниците веруваат дека ќе мораат приватно да ја финансираат својата пензија.

Жените со поголем песимизам ја дочекуваат пензијата од мажите. Дури 66% од жените се загрижени за нивната финансиска ситуација во пензија, а кај мажите тој удел изнесува 54%.

Осигурување

АД Осигурителна полиса вработува!

Објавено

на

Национална групација за осигурување АД Осигурителна Полиса АД Скопје, објавува оглас за работно место- Референт за ликвидација на штети. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Еуролинк осигурување вработува!

Објавено

на

Сакате да работите во една од најдобрите осигурителни компании во Македонија? Поседувате вештини за продажба и сакате да постигнете повеќе?

(more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Групацијата Триглав на крајот од третото тромесечие ја потврдува прогнозата за планираната годишна добивка

Објавено

на

Во првите девет месеци од оваа година Групацијата Триглав реализираше 69,9 милиони евра добивка пред оданочување, што е за 8% повеќе во споредба со истиот период минатата година. Имајќи ги во вид предвидените можности до крајот на годината, ја потврдува прогнозата за планираниот годишен резултат. Во однос на истиот период од минатата година, во дејноста осигурување остварен е раст на премија на сите пазари и во сите сегменти на осигурување (неживотни, животни и здравствени осигурувања), а зголемен е и опсегот на средства на клиентите со кои се управува. Во 2018-та година Групацијата продолжува со спроведување на својата стратегија на раст и развој, со што се поврзани и активностите кои Групацијата ги превзеде оваа година. Надзорниот одбор на друштвото, на  Андреј Слапар, Претседател на Управата, му довери петогодишен мандат и ги потврди мандатите на членовите на Управата, Урош Иванц и Тадеј Чороли. Триглав Осигурување Скопје, членка на групацијата Триглав, третиот квартал оваа година го заврши со 11% повисока бруто полисирана премија (18,5 милиони евра) во споредба со истиот период минатата година. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange