Connect with us

Осигурување

Winner Life – 3Д животно осигурување

Објавено

на

Под мотото „За посигурна иднина за нас, за нашето семејство, за нашите деца, добро е да имаме план Б.“, Winner Life го создаде продуктот 3Д.

3Д како досега најсеопфатен и најфлексибилен продукт за животно осигурување, нуди можност за осигурување на сите лица, без оглед на староста и на здравствената состојба.

Животното осигурување 3Д е инвестиција што е наменета за сите, за децата и за возрасните,  за здравите лица, како и за лицата со нарушена здравствена состојба.

3Д производот е поделен спрема групите на клиенти за кои е наменет и според нивните потреби:
•    I димензија – деца
•    II димензија – здрави лица
•    III димензија – лица со нарушена здравствена состојба

За разлика од другите продукти, кај производот 3Д, вие избирате период од кога сакате да ги вклучите ризиците во штедниот дел.

Што добивате со 3Д?

•Штедна и заштитна функција за Вас и Вашето семејство
•Минимална уплата од 20 евра месечно
•Една година гратис осигурување
•Можност за трикратно поголема осигурена сума
•Можност за дополнително осигурување од незгода
•Дневен надомест за болнички денови
•Можност за дополнително осигурување од тешки болести
•Полисата може да се винкулира во корист на банката
•Вредноста на вашата инвестиција е заштитена со валутна клаузула
•Осигурувањето важи 24/7 насекаде во светот

УСЛОВИ:

•Минималната годишна уплата изнесува 240 евра
•Овој продукт е наменет за секое лице на возраст од 0–65 години
•Осигуреник може да биде и лице со нарушена здравствена состојба или намалена работна способност како последица од тешки болести или телесни недостатоци
•Времетраењето на осигурувањето може да биде од 10 до 25 години
•Максималниот период на траење на ова осигурување е до навршени 75 години на клиентот
•Како договорач на осигурувањето, освен физички лица, може да се јават и правни лица
•Начин на плаќање: повеќекратно (месечно, квартално, полугодишно и годишно)

Дополнителни информации можете да погледнете на следниов линк.

Осигурување

Соништата на нашите деца се сериозна инвестиција

Објавено

на

Септември со себе го донесе почетокот на новата учебна година, а на прагот е и почетокот на новата академска година.

Образованието и едукацијата се мост помеѓу соништата на децата и реалноста. Мост кој го поминуваме за да се оствари одговорот на прашањето „Што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш?“. Секој родител сака на своите најмили да им обезбеди квалитетно образование, но квалитетното образование подразбира сериозна инвестиција.

Коко детското штедно осигурување претставува единствена можност да ги осигурате своите најмили од ризиците што ги носи детската игра и притоа да заштедите за нивната иднина.

Ексклузивноста на овој производ се состои во поврзаноста на штедната и осигурителната компонента. Со полисата за Коко – Детско Штедно Осигурување Вашето дете е осигурано, а воедно и штедите за неговата сигурна иднина.

ПРИДОБИВКИ:

  • Обезбедете за Вашите најмили остварување на соништата, квалитетно високо образование, олеснување на зачекорувањето во самостоен  живот;
  • Штедна компонента – Сите средства кои ги вложувате се повратни.
  • Заштитено со девизна клаузула
  • Осигурување за целото времетраење на договорот
  • Финансиски сигурна иднина за Вашите најмили
  • Сигурен облик на штедење со истовремено осигурување

КАРАКТЕРИСТИКИ:

  • Се опфаќаат деца на возраст од 1 месец до 13 години.
  • Можност за избор на динамика на плаќање: месечно, квартално, полугодишно, годишно и еднократно.
  • Можност за избор на начин на уплата: уплатница, траен налог, задршка од плата, во нашата Дирекција

Полисата КОКО детско штедно осигурување има бројни дополнителни поволности. Една од тие бенефиции е и подарокот за завршено средно образование на детето со одличен успех. Полисата за Коко детско штедно осигурување претставува целосен пакет за осигурување на Вашето дете со истовремено долгорочно и сигурно штедење. Уплатата за оваа полиса може да изнесува и само 1.200,00 денари месечно. 

Дополнително, самата полиса претставува и потенцијален билет за патување во Дизниленд. Имено, сите деца кои во текот на годината ќе станат осигуреници на Кроациа Осигурување – Живот, стануваат учесници во наградната игра „Коко Ве води во Дизниленд“ и потенцијални добитници на наградно патување во Дизниленд. Најсреќното од нив по случаен избор се избира на крајот од годината.

Со полисата за детско штедно осигурување родителите се стекнуваат со право на користење на CROATIA КАРТИЧКАТА ЗА ЛОЈАЛНОСТ која овозможува попуст при посета на ресторани, кафулиња, салони за убавина, фитнес центри, училишта за странски јазици, продавници за детски играчки, стоматолошки ординации, парфимерии, туристички агенции итн. Croatia картичка за лојалност овозможуваат попуст на повеќе од  300 локации низ цела Македонија. Ова може да биде начин Вие да заштедите за полисата за Коко детско штедно осигурување.

Покрај основните карактеристики, кои подразбираат детско штедење со истовремено осигурување, овој производ го карактеризира и осигурителна компонента во случај на смрт на Договорувачот (лицето кое ја врши уплатата). Оваа осигурителна компонента гарантира исплата на Договорената осигурена сума, односно сумата која сакал Договорувачот да ја заштеди, без обврска да се продолжи со плаќање на полисата.

За дополнителни информаци поврзани со понудата контактирајте со нашите телефонските оператори на телефонскиот број 071 345 746. Операторите се достапни и за Вибер комуникација.

Продолжи со читање

Домашни банки

Банкосигурување настан: Сигурно е да си осигуран!

Објавено

на

Во свет полн со предизвици и непредвидливи моменти, Сигурно е да си осигуран! (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

15 Септември: Ден на пензиска свесност

Објавено

на

Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС), организираше информативен настан по повод одбележување на “Ден за пензиска свесност – 15 септември”. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250
[ccpw id="39761"]

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange