Connect with us

Saxo Bank: Еврото ќе се израмни со америчкиот долар, Биткоинот го очекува крах

Објавено

на

Saxo Bank, данската инвестициска банка која е специјализирана за онлајн трговија и инвестиции ги даде своите традиционални предвидувања за 2018 години. Овој пат тие не се ни малку позитивни, напротив, ова е едно од ,,најхрабрите” и провокативни предвидувања досега. 

Што е она кое ќе ги разниша пазарите во 2018 година? Помеѓу главните предвидувања кои предизвикаа бурни реакција се најде и предвидувањето за една од најзборуваните теми во 2017 година- Биткоинот. Додека сите се прашуваат што е она кое следно треба да го очекуваат од оваа криптовалута Saxo Bank вели дека драмата само ќе продолжи и ќе се засили. Се очекува неговата вредност да достигне 60.000 долари и во моментите кога неговиот пазарен капитал ќе е поголем од неколку илјадници милијарди долари ќе се случи најголемиот крах на Биткоинот и истиот ќе падне на вредност од околу 1000 долари. Истовремено, Кина и Русија, во најголема мера, ќе го забранат Биткоинот. 

Во однос на вредноста на валутите предвидувањата велат дека еврото ќе изгуби голем дел од својата вредност и ќе се израмни со доларот чија моментална положба не е баш најдобра. Златните времиња на валутите ќе бидат едноставно заборавени. 

Слична реприза на црниот понеделник од 1987 година ќе го очекува Wall Street следната година. Saxo Bank предвидува пад од 25% во еден ден. 

Оваа едиција на предвидувања за следната година изгледаат застрашувачки уште пред да се исполнат. Дали тоа навистина ќе се случи и што следно ќе биде предизвикано останува да покаже времето. 

 

 

Повеќе
Реклама here code

Оглас за вработување во Стопанска Банка а.д. Битола за раководител на Служба платен промет во земјата

Објавено

на

Службата за човечки ресурси на Стопанска Банка а.д. Битола за потребите на Секторот за процесирање, Служба за платен промет во земјата, објавува

ОГЛАС
за ангажирање еден (1) извршител на работното место раководител.
(more…)

Продолжи со читање

Оглас за вработување во Стопанска Банка а.д. Битола за раководител на секторот за процесирање

Објавено

на

Службата за човечки ресурси на Стопанска банка а.д. Битола за потребите на Секторот за процесирање, Служба за администрација и евиденција на депозити, објавува

ОГЛАС
за ангажирање еден (1) извршител на работното место раководител. (more…)

Продолжи со читање

Саудиска Арабија: Жените ќе можат да отвораат свои фирми!

Објавено

на

Саудиските жени сега имаат право да отвораат сопствени бизниси, без да бараат согласност од старателот од машки пол, соопшти владата, која се надева дека на тој начин ќе го стимулира приватниот сектор. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange