wrapper

Управата за јавни приходи ги промовираше новите даночни услуги за персонален данок.

Во „е-Персонален данок“ се вградени најдобрите европски практики по македонски рецепт и развиени се услуги со кои оваа институција може да се носи „рамо до рамо“ со модерните даночни администрации, стои во соопштението.

Овие услуги во целост овозможуваат поедноставување на постапките и намалување на административниот товар за пријавување и плаќање на данокот од страна на фирмите и на граѓаните.

Last modified on Wednesday, 06 December 2017

За Нас

Банкарство.мк го сочинува млада новинарска екипа која известува за најновите случувања во светот на Банките, за предизвиците во Банкарскиот сектор и очекувањата на водечките Банкари. На нашиот портал можете да прочитате и совети за управувањето со личните финансии.