wrapper

Платежни картички

Платежните картички со отпечаток од прст пристигнуваат на пазарот

Првата комерцијална EMV платежна картичка во светот со вграден отпечаток од прст, како дел од партнерството со компанијата Gemalto ќе ја пушти во употреба Банката на Кипар. 

Dynamics Wallet Card – нова мултифункционална картичка од Visa

Visa и Dynamics повторно со својата иновативност докажаа дека се чекор пред другите и понудија уникатно решение за сите корисници. Тие претставија нова мултифункционална картичка Dynamics Wallet Card што чува податоци од различни дебитни, кредитни и картички за лојалност.

Од Божиќ до Божиќ пазарување на рати со Diners со 0% камата во сите продажни места!

Diners Club Македонија продолжува да ги изненадува и наградува своите членови и овие празници со неверојатна можност за безгрижен шопинг.

American Express нема да бара потписи од купувачите при купување со нивните картички

American Express ја менува досегашната политика на функционирање во која клиентите мораа задолжително да се потпишуваат при купување со нивните кредитни картички. Од април 2018 година, клиентите ќе може слободно да купуваат без притоа да треба да го остават својот потпис, без разликата на висината на сумата која ја плаќаат.

За Нас

Банкарство.мк го сочинува млада новинарска екипа која известува за најновите случувања во светот на Банките, за предизвиците во Банкарскиот сектор и очекувањата на водечките Банкари. На нашиот портал можете да прочитате и совети за управувањето со личните финансии.