wrapper

Електронско банкарство

Во Македонија само 8% од граѓаните користат електронско банкарство

Според последните спроведени истражувања во Република Македонија само 8% од граѓаните користат електронско банкарство. Пониски удели од нас во користењето на овој тип на банкарство имаат само Црна Гора 4%, Бугарија 5% и Романија 7%.

Addiko банка со нова апликација за моментално отворање сметка - GO Digital

Модернизацијата и дигитализацијата на дел од работните операции на многу институции им ги поедноставија процедурите за работа, а на тој начин на клиентите им штедат време и енергија.

Grouper го најавува најлудиот шопинг празник - Black Friday

Овој петок, 24.11 се обележува најголемиот светски шопинг празник BLACK FRIDAY, кој веќе прераснува во традиција и на нашиот пазар. Ако ви е познат овој празник сигурно сте слушнале и за вртоглавите попусти кои се задолжително проследени со турканици и борба!

Е-готовина - нова услуга за подигнување пари од банкомат без картичка

Граѓаните на Хрватска добија можност да подигнат пари од банкомат без картичка, со користење мобилен телефон.

За Нас

Банкарство.мк го сочинува млада новинарска екипа која известува за најновите случувања во светот на Банките, за предизвиците во Банкарскиот сектор и очекувањата на водечките Банкари. На нашиот портал можете да прочитате и совети за управувањето со личните финансии.