wrapper

НБРМ

НБРМ: Инфлацијата до 2019 година ќе достигне 2%

Економските аналитичари очекуваат постепено забрзување на инфлацијата во наредните две години. Анкетата на Народната банка, спроведена во декември минатата година покажала дека во годините што следат многу поскапо ќе се живее.

НБРМ: Едукативни брошури за финансиска едукација за младата популација

Народната банка на Република Македонија (НБРМ), во соработка со Европскиот фонд за Југоисточна Европа (ЕФСЕ), изготви две едукативни брошури на следниве теми:

1.,,Патување во светот на парите'' и 

2. ,,Водич за финансиска едукација наменети за младата популација во државата''.

Редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ

На 9 јануари 2018 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и показателите за домашната економија во контекст на поставеноста на монетарната политика.

Кована пара за колекционерски цели: „Водолија“

Народната банка на Република Македонија пушти во оптек нова кована пара за колекционерски цели: „Водолија“.

За Нас

Банкарство.мк го сочинува млада новинарска екипа која известува за најновите случувања во светот на Банките, за предизвиците во Банкарскиот сектор и очекувањата на водечките Банкари. На нашиот портал можете да прочитате и совети за управувањето со личните финансии.