Connect with us

Платежни картички

American Express нема да бара потписи од купувачите при купување со нивните картички

Објавено

на

American Express ја менува досегашната политика на функционирање во која клиентите мораа задолжително да се потпишуваат при купување со нивните кредитни картички. Од април 2018 година, клиентите ќе може слободно да купуваат без притоа да треба да го остават својот потпис, без разликата на висината на сумата која ја плаќаат.

Компанијата има поставено ограничувања за суми за кои е потребно или не е потребно потпис од клиентот. На пример, во САД без потпис можат да купат нешто во вредност до 50 долари. Во Канада границата е 100 канадски долари, а во Велика Британија ограничувањето е поставено на 30 фунти.

American Express тврди дека после целосното посветување на безбедноста на картиците одговорно ќе ја применуваат новата политика на купување без потпишување бидејќи напредната технологија гарантира безбедност на многу високо ниво со што не е потребно потврда од клиентот.

Одлуката што е донесена ќе почне да се спроведува во текот на следната година и тоа не само во границите на САД туку на глобално ниво.

Повеќе

Платежни картички

Патувајте и планирајте ги Вашите следни патувања со Mastercard® Wizz Air кредитната картичка од Комерцијална банка

Објавено

на

Во периодот кога се интензивираат патувањата до блиски и далечни дестинации, кога започнуваат уписите на универзитетите ширум светот и се остваруваат соништата на возрасните и помладите генерации за авантури и егзотични доживувања, Комерцијална банка АД Скопје ја лансираше новата Mastercard® Wizz Air, првата и единствена кобрендирана картичка со авиокомпанија во Македонија. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

Нова Mastercard Wizz Air кредитна картичка од Комерцијална банка АД Скопје

Објавено

на

Комерцијална банка а.д. Скопје со задоволство ја претставува новата Mastercard® Wizz Air кредитна картичка издадена од Банката, првата и единствена кобрендирана картичка со авиокомпанија во Македонија. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

НЛБ Банка со промотивна кампања за Visa Business картички за правни лица

Објавено

на

НЛБ Банка во периодот од 15ти мај до 15ти јуни годинава спроведува промотивна кампања за Visa Business картичките за правни лица. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250
[ccpw id="39761"]

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange