Connect with us

Останато

„Burger King“ ја лансираше својата криптовалута „WhopperCoin“

Објавено

на

Руската филијала на ланецот за брза храна „Burger King“, како што претходно најави, ја претстави својата криптовалута „WhopperCoin“.

Новата валута го доби името по нивниот популарен Whopper бургер.

 

Станува збор за нова програма за лојалност на компанијата, а замислена е да функционира на блокчејн технологијата.

 

Купувачите ќе се наградуваат за верноста и сите кои учествуваат во оваа програма ќе добиваат по еден бургер. Кога ќе соберат 1.700 „WhopperCoin“ кои се чуваат во дигитални паричници, корисниите ќе имаат право на еден Whopper бургер. Корисниците можат да купуваат и продаваат „WhopperCoin“ исто како и секоја друга валута.

 

 

 

Повеќе

Останато

Оваа недела (12 март ‒ 18 март) се одбележува Глобалната недела на парите

Објавено

на

Координациското тело на регулаторните институции за финансиска едукација во Македонија, коешто го сочинуваат Народната банка на Република Македонија, Министерството за финансии, Агенцијата за супервизија на осигурувањето, МАПАС и Комисијата за хартии од вредност, во соработка со Бирото за развој на образованието и Сојузот на микрофинансиски организации, оваа недела ја одбележуваат Глобалната недела на парите (12 март ‒ 18 март). Одбележувањето ќе продолжи во текот на целиот месец март. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Банките стравуваат, Amazon воведува банкарски услуги!?

Објавено

на

Според релултатите добиени од едно истражување кое неодамна беше спроведено од Bain&Co, можно е гигантот Amazon за 5 години да има 70 милиони корисници на финансиски услуги. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Независните синдикати МАКАМТРАНС и НСГРИТГ загрижени за состојбата на пензискиот фонд

Објавено

на

Независните синдикати на камионски транспортери МАКАМТРАНС и на градежни работници, инженери и трговци во градежништвото НСГРИТГ изразуваат загриженост за состојбата на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на РМ, кој, како што тврдат, до 2020 година нема да може да покрива ниту 15% од побарувањата на пензионерите. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange