Connect with us

Депозити

Халкбанк го одбележува Месецот на Штедење со новиот ПРОМО ДЕПОЗИТ

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје традиционално го одбележува меѓународниот месец на штедење-Октомври со ПРОМО ДЕПОЗИТ.

Производ со атрактивни фиксни каматни стапки до 3,30% за денари и 2,30 % за евра со рокови на орочување на 13 и 24 месеци.

Промотивниот период за овој производ важи до 31.10.2017 година.

Повеќе информации и карактеристки за Промо депозитот може да погледете на линкот на Халкбанк АД Скопје.

Депозити

Твојот депозит ќе добие премиум третман во Халкбанк

Објавено

на

Искористете ги атрактивните каматни стапки со новиот промотивен производ на Халкбанк АД Скопје .

 • Минимален износ на вложување : 3.000 МКД /50 ЕУР
 • Начин на исплата на камата: на крај на период на орочување или месечно
 • Тип на каматна стапка: фиксна ,
 • Рок на орочување: 13 и 24 месеци
 • Метод на пресметката на камата:  пропорционален (28/31-365/366)
 • Реорочување: При доспевање депозитот не се реорочува односно согласно договорот
 • Делумно повлекување на средствата: не е дозволено  пред истекот на периодот на орочување
 • Дополнителни уплати: На депозитот не може да се вршат дополнителни уплати пред истекот на датумот на доспевање
 • Предвремено раскинување: при предвремено раскинување на договорот на депозитот се пресметува камата по видување според тарифата на Банката, за целото време во кое средствата биле орочени. При тоа, депонент е должен да ја врати на Банката разликата меѓу исплатената и новопресметаната камата, или Банката истата ќе ја одбие од основниот влог.

Промените на депозитите можете во секое време да ги следите преку електронско банкарство.

Доколку сѐ уште немате трансакциска сметка посетете ја најблиската филијала/експозитура на Халкбанк АД Скопје и бидете дел од семејството.

 

Продолжи со читање

Депозити

ТТК Банка ги намали каматните стапки на девизните депозити

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје од вчера ги намали каматните стапки на девизните депозити на физички лица во евра до 0,30 процентни поени. Како што стои во соопштението од банката, потегот е во согласност со пазарните услови, а новите каматни стапки ќе важат за сите постојни и новосклучени договори за депозити.

Што се однесува до постојните договори за депозити со фиксна каматна стапка, новата каматна стапка ќе се применува на датумот на реорочување на договорот.

Инаку, каматните стапки се објавени кај секој депозитен производ на интернет-страницата на ТТК Банка АД Скопје, како и на огласните табли во експозитурите и филијалите.

Промотивната понуда на девизниот депозит ЕВРО ФИКС 15 за штедење во евра на 15 месеци со фиксна каматна стапка од 1,3% годишно е со важност до 30.9.2018 година.

Продолжи со читање

Депозити

Штеди и уживај во сите сезони со летниот депозит на Капитал Банка

Објавено

на

Капитал Банка го промовираше својот Летен депозит под наслов Штеди и уживај во сите сезони! (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250
[ccpw id="39761"]

Популарно

Депозити

Халкбанк го одбележува Месецот на Штедење со новиот ПРОМО ДЕПОЗИТ

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје го одбележува меѓународниот месец на штедење – Октомври со лансирање на нов производ за штедење за физички лица – ПРОМО ДЕПОЗИТ.

 

Производот се карактеризира со атрактивни каматни стапки за штедење на 24 месеци во денари и евра.

 

*Промотивниот период важи до 31.10.2016

 

Номиналните годишни каматни стапки изнесуваат 3,65% за депозит во денари, односно 2,45% за депозит во евра за период од 24 месеци.

 

КАРАКТЕРИСТИКИ:

– Минимален износ на вложување: 3.000 денари /50 Евра
– Рок на орочување: 24 месеци
– Исплата на камата: месечно или на крајот на периодот на доспевање
– Каматна стапка: променлива
– Метод на пресметка на камата: конформна метода
– Без делумни исплати и уплати на депозитот пред истекот на датумот на доспевање
– Депозитот автоматски се реорочува по истекот на период на орочување.
– При предвремено раскинување на депозитот банката пресметува камата по видување според Одлуката за каматни стапки на Банката.

 

Повеќе информации за промо депозитот можете да погледнете тука.

Депозити

Твојот депозит ќе добие премиум третман во Халкбанк

Објавено

на

Искористете ги атрактивните каматни стапки со новиот промотивен производ на Халкбанк АД Скопје .

 • Минимален износ на вложување : 3.000 МКД /50 ЕУР
 • Начин на исплата на камата: на крај на период на орочување или месечно
 • Тип на каматна стапка: фиксна ,
 • Рок на орочување: 13 и 24 месеци
 • Метод на пресметката на камата:  пропорционален (28/31-365/366)
 • Реорочување: При доспевање депозитот не се реорочува односно согласно договорот
 • Делумно повлекување на средствата: не е дозволено  пред истекот на периодот на орочување
 • Дополнителни уплати: На депозитот не може да се вршат дополнителни уплати пред истекот на датумот на доспевање
 • Предвремено раскинување: при предвремено раскинување на договорот на депозитот се пресметува камата по видување според тарифата на Банката, за целото време во кое средствата биле орочени. При тоа, депонент е должен да ја врати на Банката разликата меѓу исплатената и новопресметаната камата, или Банката истата ќе ја одбие од основниот влог.

Промените на депозитите можете во секое време да ги следите преку електронско банкарство.

Доколку сѐ уште немате трансакциска сметка посетете ја најблиската филијала/експозитура на Халкбанк АД Скопје и бидете дел од семејството.

 

Продолжи со читање

Депозити

ТТК Банка ги намали каматните стапки на девизните депозити

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје од вчера ги намали каматните стапки на девизните депозити на физички лица во евра до 0,30 процентни поени. Како што стои во соопштението од банката, потегот е во согласност со пазарните услови, а новите каматни стапки ќе важат за сите постојни и новосклучени договори за депозити.

Што се однесува до постојните договори за депозити со фиксна каматна стапка, новата каматна стапка ќе се применува на датумот на реорочување на договорот.

Инаку, каматните стапки се објавени кај секој депозитен производ на интернет-страницата на ТТК Банка АД Скопје, како и на огласните табли во експозитурите и филијалите.

Промотивната понуда на девизниот депозит ЕВРО ФИКС 15 за штедење во евра на 15 месеци со фиксна каматна стапка од 1,3% годишно е со важност до 30.9.2018 година.

Продолжи со читање

Депозити

Штеди и уживај во сите сезони со летниот депозит на Капитал Банка

Објавено

на

Капитал Банка го промовираше својот Летен депозит под наслов Штеди и уживај во сите сезони! (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange