Connect with us

Домашни банки

УНИ Банка оствари позитивен финансиски резултат во износ од 124,6 милиони денари во првата половина од 2017 година

Објавено

на

УНИ Банка во првите шест месеци од 2017 година оствари позитивен финансиски резултат во износ од 124,6 милиони денари, што се должи пред се на оптимизирањето на нето каматниот приход.

Кредитното портфолио во наведениот период се зголеми за 12,4% и достигна ниво од 10,4 милијарди денари.

Депозитната база во истиот период се зголеми за 10,8% и достигна ниво од 12,0 милијарди денари.

Од аспект на ризици, Банката одржува ниско ниво на кредитен ризик.

Во првите шест месеци од 2017 година,  Банката ја зацврсти својата позиција во банкарскиот систем.

Перформансите на Банката во погоре наведениот период се во согласност со Бизнис планот за 2017 година.

 

Домашни банки

Стопанска банка АД Скопје ги продаде побарувањата од Фени Индустри

Објавено

на

Стопанска банка АД Скопје на 13.03.2018 година склучи договор за продажба на своите побарувања од “ФЕНИ ИНДУСТРИ АД Кавадарци во стечај” во вкупен износ од 921.839.342,00 денари. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална Банка АД Скопје склучи договор за продажба на своитe побарувања од Фени Индустри

Објавено

на

Комерцијална Банка АД Скопје на ден 13.03.2018 година склучи договор за продажба на своите побарувања од “ФЕНИ ИНДУСТРИ АД Кавадарци во стечај” во вкупен износ од Ден 1.495.913.713,00. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Официјално: НЛБ д.д. Љубљана и НЛБ Банка АД Скопје го продадоа НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје на Сава Ре

Објавено

на

Денес, 13-ти март 2018 година, НЛБ д.д. Љубљана и НЛБ Банка АД Скопје согласно договорот со реосигурителната компанија Сава Ре д.д. Љубљана, за продажба на 100% од акциите на НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје кој беше склучен на 12-ти декември 2017 година, извршија продажба на 100% од акциите на НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје на реосигурителната компанија Сава Ре д.д. Љубљана. НЛБ д.д. Љубљана, поседуваше 51% од акциите додека НЛБ Банка АД Скопје поседуваше 49% акции во НЛБ Нов пензиски фонд. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange