Connect with us

Српската банка Intesa ја воведува најпрестижната Visa Infinite платежна картица

Објавено

на

Српската банка Intesa во соработка со VISA ќе биде првата банка во Србија која во својата понуда ќе ја вклучи и Visa Infinite дебитната картичка. Додатните функционалности на оваа картичка ја прават најпрестижна на пазарот во Србија и една од најексклузивните во светот. 

Visa Infinite припаѓа во групата на премиум дебитни картички и е дизајнирана на начин преку кој со своите ексклузивности и лични привилегии ќе ги задоволи барањата на клиентите чиј животен стил и деловни потреби бараат нешто повеќе. Покрај стандардните функционалности оваа картица на корисниците им овозможува пристап до единствените погодности и сервиси кои имаат за цел на клиентите да им овозможат персонализирано искуство кое некогаш изледа недостапно. Овие сервиси вклучуваат асистенција при купување или организирање на патување како и обезбедување на посебно место на најпрестижните светски културни, медиумски и спортски настани, комплетна поддршка и организација при упис на студии во странство како и обезбедување на приоритет за извршување на медицински услуги надвор од земјата. 

Покрај тоа, на корисниците на Visa Infinite достапен им е и неограничен пристап на lounge салоните на аеродромите ширум светот, глобално патно осигурување, продолжена гаранција на производителите или трговците на производите купени со оваа картица како и гаранција за заштита од оштетување и кражба на купените производи. 

Воведување на Visa Infinite платежната картичка е само уште една во низата на новини кои оваа банка ги донесе на пазарот во Србија во соработка со компанијата Visa. Пред овој новитет, последната воведена услуга е бесконтактното плаќање со мобилен телефон. 

Банката Intesa ја завзема лидерската позиција на пазарот на платежни картици во Србија со околу 1,5 милиони издадени картици и удел од 21,5%. Банката учествува со 24,9% во бројот на трансакции и со 27,9% во прометот на платежните картици во земјата, додека уделот во бројот на трансакции во странство изнесува 35,5%, а во прометот 27,9%. Visa картиците сочинуваат 78,7% од вкупниот број на платежни картици во портфолиото на банката Intesa. 

 

Повеќе
Реклама here code

Оглас за вработување во Стопанска Банка а.д. Битола за раководител на Служба платен промет во земјата

Објавено

на

Службата за човечки ресурси на Стопанска Банка а.д. Битола за потребите на Секторот за процесирање, Служба за платен промет во земјата, објавува

ОГЛАС
за ангажирање еден (1) извршител на работното место раководител.
(more…)

Продолжи со читање

Оглас за вработување во Стопанска Банка а.д. Битола за раководител на секторот за процесирање

Објавено

на

Службата за човечки ресурси на Стопанска банка а.д. Битола за потребите на Секторот за процесирање, Служба за администрација и евиденција на депозити, објавува

ОГЛАС
за ангажирање еден (1) извршител на работното место раководител. (more…)

Продолжи со читање

Саудиска Арабија: Жените ќе можат да отвораат свои фирми!

Објавено

на

Саудиските жени сега имаат право да отвораат сопствени бизниси, без да бараат согласност од старателот од машки пол, соопшти владата, која се надева дека на тој начин ќе го стимулира приватниот сектор. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange