Connect with us

Лични финансии

Совети за МОТИВАЦИЈА 1/10: Соопштувајте јасни очекувања

Објавено

на

Клучен фактор на мотивацијата е луѓето за себе да мислат дека се одлични. Еден од начините да го постигнете тоа е да направите луѓето да се чувствуваат како победници. Секој сака да ужива во “победничко чувство”. Сакаат да се чувствуваат компетентни, успешни и почитувани од страна на другите.

Како луѓето победуваат во трка или во кој било друг натпревар? Едноставно: Први ја поминуваат линијата на финишот.

А како човек може да победи во светот на бизнисот? Така што исполнува јасна, специфична задача. Едно од најважните правила во работата е дека исполнувањето некоја задача претставува извор на енергија, ентузијазам и позитивно мислење за себеси.

Во едно истражување во кое од вработените се барало да ја опишат најдобрата работа што некогаш ја имале, најчестиот одговор бил: “Секогаш точно знаев што се очекува од мене“.

На прашањето, пак, која била најлошата работа што некогаш ја имале, најчесто одговарале: “Никогаш вистински не знаев што очекува мојот шеф од мене“.

Секогаш кога соопштувате јасни очекувања, им овозможувате на луѓето да исполнат јасна, специфична задача и да се чувствуваат како победници. Кога, пак, соопштувате неконкретни или нејасни очекувања или, пак, воопшто не ги соопштувате очекувањата на своите вработени им ја одземате можноста да го искусат тоа “победничко чувство”.

Петте фактори на победата

За да ја помине линијата на финишот и за да се чувствува како победник во своето работење, на личноста и се потребни пет нешта:

1. Јасни цели и дострели, за кои се дискутира и се постигнува согласност.

2. Јасни мерки, параметри и стандарди со цел вработениот да знае дека успехот ќе биде измерен и утврден.

3. Јасни рокови и подрокови, со цел вработениот точно да знае кога треба да биде завршена задачата.

4. Успешни искуства – со други зборови, вработениот мора да ја заврши работата навреме, во рамките на буџетот и според договорените стандарди за квалитет.

5. Признавање и награди – шефот мора да му оддаде признание на вработениот за успешно завршената работа, нешто што многу личи на аплаузот што спортистот го добива од гледачите кога ќе победи.

Можеби сте ја чуле изреката дека “не можете да ја постигнете целта што не ја гледате”. За да можат да се чувствуваат како победници, вашите луѓе мора пред себе да имаат јасни цели кон кои се стремат. Колку што се појасни целите, толку полесно ќе им биде на луѓето да ги остварат. Колку повеќе цели ќе остваруваат, толку повеќе ќе се чувствуваат како победници. А колку повеќе ќе се чувствуваат како победници, толку посилни ќе бидат нивното самопочитување и задоволството од работата.

 

 

Лични финансии

На што ја трошиме платата?

Објавено

на

Парите што влегуваат во домаќинствата најчесто се од плата или пензија, а освен за храна, комуналии и домување, граѓаните се повеќе пари трошат на отплата на кредитите. Според најновите податоци кои се однесуваат за 2017 година, секое домаќинство троши за кредитни рати, дури 4% од вкупните месечни примања, во просек. Овој процент расте од година в година што упатува секако на зголемената задолженост на македонските домаќинства.

Податоците од Државниот завод за статстика кои ги обработи и Народната банка во најновиот извештај покажуваат дека ако се анализираат приливите, расположливите парични средства на домаќинствата во најголем дел се однесуваат на редовни и повремени примања од работен однос и старосни, инвалидски и семејни пензии. Значително помал дел зафаќаат примањата од постојани или повремени хонорарни активности и нетопримањата од земјоделството.

Инаку соодносот помеѓу употребените и расположливите пари на домаќинствата во 2017 година е речиси непроменет и веќе втора последователна година искористените не ги апсорбираат во целост расположливите парични средства, што создава простор за остварување повисоки заштеди.

 

Продолжи со читање

Лични финансии

Банкарите од Вол Стрит и нивните “мали„ плати

Објавено

на

Една од големите причини зошто многу луѓе сакаат да работат на Вол Стрит е што платата е прилично висока.

На основа на информациите од 1.236 финансиски професионалци од Њујорк, се проценува дека просечната плата и бонусите за професионалците од Вол Стрит се движи отприлика вака:

-Аналитичарите имаат најниска плата од 91.000 долари и бонуси од 37.000 долари;

-Помошниците земаат 124.000 долари плата и 70.000 долари бонуси;

-Потпретседателите просечно земаат 181.000 долари плата и 135.000 бонуси;

-Директорот зема 256.000 долари плата и 263.000 долари бонуси;

-Генералниот директор зема 364.000 плата и 463.000 долари бонуси.

На сликата е јасно претставено дека многу често бонусите може да ги надминат приходите. 

 

Продолжи со читање

Лични финансии

Колку заработуваат светските лидери?

Објавено

на

Јавноста го следи секој чекор на шефовите на државите и влади и често се на удар на критика, со обвинувања дека заработуваат енормно високи пари.

Германската канцеларка Ангела Меркел прима месечна плата од 27 794 евра, односно 333.528 евра, годишно, вклучувајќи и пратенички примања.

Францускиот претседател Емануел Макрон има нешто помала плата – според податоци на сајтот на Европа1 од мај 2017, заработува 14 910 евра месечно. Неговиот претходник Франсоа Оланд се изборил за намалување на претседателската плата.

Ли Хсијен Лунг, премеирот на Сингапур, е најдобро платен шеф на држава на светот. Според податоците на весникот Велт, заработува 1,4 милиони евра годишно. Семејството на премиерот со децении владее со Сингапур.

Претседателот на Боливија Ево Моралес, ја преполовил сопствената плата во 2006 година. Заработува 1850 евра .

Доналд Трамп претседателот на Америка заработува 33 000 амеркански долари месечно, т.е. 345 000 евра годишно. Бидејќи веќе беше мултимилионер пред да стане шеф на белата куќа, парите од претседателската плата секои три месеци им ги подарува на американските паркови, како и за различни владини сектори.

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250
[ccpw id="39761"]

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange