Connect with us

Осигурување

СЕЗОНА НА ОДМОРИ: Што треба да знаете за патничкото осигурување од Евроинс Осигурување АД

Објавено

на

Кога одите на одмор или службено патување, неопходно е да имате патничко осигурување согласно Вашите потреби и периодот на престој во странство. Сепак, постојат неколку работи на кои е неопходно да обрнете внимание пред да донесете конечна одлука каков тип на патничко осигурување ќе купите и од која компанија.

 

Oсигурувањето со франшиза е поефтино

Oсигурувањето со франшиза секако е поефтино, но не го практикуваме за нашите клиенти. За целосни покритија се користат полиси без франшиза, односно без учество на клиентот во штетата доколку настане како дел од осигурениот настан. Полисите без франшиза се попрактични и повеќе продавани во однос на оние со франшиза. Франшизата во ЕВРОИНС Осигурување АД, изнесува 150 евра. Освен ова, постојат и опции на полиси за патнички осигурувања со вклучен доплаток за физичка работа и спортска незгода.

ЕВРОИНС Осигурување АД нуди четири продукти на патнички осигурувања и тоа:

Поединечно патничко осигурување

Овој вид на осигурување може да се издаде за едно или за повеќе патувања. Доколку се издава за повеќе патувања минимален број на осигурани денови е петнаесет, а максимален број на денови изнесува 365/366 дена (една година). Се осигуруваат лица до 65 годишна возраст, а со доплаток и лица до 72 годишна возраст, а за лицата под 18 годишна возраст следува попуст.

Семејно патничко осигурување

Исто како и кај поединечното патничко осигурување и ова осигурување може да се издаде за едно или за повеќе патувања. На овој вид на патничко осигурување носител е еден од членовите на потесното семејство. Останатите членови се наведени во полисата, и патуваат секогаш заедно со носителот на полисата. Се осигуруваат лица до 65 години.

Групно патничко осигурување

Во ова патничко осигурување минимален број на вклучени осигурани членови во полисата е седум лица. Во групното патничко осигурување не се пресметува возрасен доплаток или пак попуст. Со ова осигурување може да се осигураат лица до 70 годишна возраст.

Бизнис патничко осигурување за деловни патувања

Кај бизнис патничкото осигурување за деловни патувања, договорувач е секогаш правно лице. Може да се осигураат лице до 70 годишна возраст коишто се вработени кај правното лице договорувач. Не се пресметува доплаток за лица над 65 годишна возраст.

Професионален однос кон своите клиенти

ЕВРОИНС Осигурување АД во своето работење има максимално професионален однос кон своите клиенти. Односот кон клиентите при исплата на штети на корисниците на патничко осигурување е брз и навремен, но исплата на штети спрема клиентите вршиме во многу мал број на случаеви кога клиентите сами ги платиле трошоците за евентуалните здравствени услуги. Нашите клиенти немаат потреба да вршат плаќање на услугите кои ќе ги користат врз основа на полисите за патничко осигурување. ЕВРОИНС Осигурување АД има склучено договор со Europ Assistance кој како наш партнер е достапен 24 часа, 7 дена во неделата на нашите клиенти и во целост ги сервисира барањата на клиентите со вклучено и плаќање на обврските на ЕВРОИНС Осигурување АД по полисата за патничко осигурување.

ЕВРОИНС Осигурување нуди три вида на осигурителни покритија:

Visa

Ова осигурително покритие, покрива трошоци за лекување од незгода и трошоци за лекување од болест. Покрај овие покритија опфатено е и враќаме на посмртни останки. Доколку родителот остане на лекување во странство, овозможуваме бесплатно враќање на децата дома.

Normal

Ова осигурително покритие, гo вклучува Visa осигурителното покритие, но вклучува и продолжување на престојот на болничко лекување, посета на пациент, надомест на телефонски трошоци од болница, предвремено враќање дома поради болест, доцнење на багаж, кражба и уништување на багаж, кражба на багаж од моторно возило, замена на документи, осигурување од смрт и траен инвалидитет од несреќен случај.

Comfort

Ова осигурително покритие, го вклучува Normal осигурителното покритие, и дополнителна правна помош и осигурување и враќање на моторно возило од странство. Comfort нуди и највисоки осигурителни покритија.

 

Кредити

С-ПЛАН – ненаменски потрошувачки кредит со мешовито животно осигурување од Винер Лајф

Објавено

на

Шпаркасе Банка Македонија со својата најнова промотивна кампања го претстави новиот ненаменски потрошувачки кредит С-ПЛАН, кој за разлика од другите слични понуди на пазарот за првпат вклучува и штедна компонента, овозможена од полисата за животно осигурување во соработка со Винер Лајф.  (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Важноста на ИКТ во осигурувањето

Објавено

на

Информациската технологија направи огромни промени во сите индустрии. Исто така, тоа и се случи и на осигурителната индустрија. Пазарот на осигурување е пазар базиран на информации. Бидејќи има многу собирање, обработка и дистрибуција на информации, информатичката технологија е потребна за да се управува со сите овие информации.

Наместо само додавање на вредност во осигурителниот сектор, технологијата и техничките иновации сега го одредуваат растот и еволуцијата на индустријата. Последните неколку години со мобилните уреди, функционалноста на GPS и ангажирањето на социјалните медиуми многу влијаат врз тоа како се обработени побарувањата за осигурување од страна на компаниите и политиките оценети од агентите за осигурување. Анализата на податоците и вредноста на легитимните интеракции на купувачи е поважна од кога било и им помогна на осигурителните компании да го зголемат профитот, а клиентите да бидат задоволни.

Технологијата, земајќи ги во предвид тековните трендови на пазарот и желбите на купувачите,е клучен разликувач кој јасно го наведува успехот и неуспехот – осигурителните компании мора да продолжат со следење и имплементирање на најсовремените технологии и постојано да ги подобруваат искуствата на крајните корисници. Ова може да се каже дека на секоја осигурителна компанија и е предизвик наметнат од конкурентските компании. За да останат во игра, компаниите мора да бидат конкурентни.

Додека ја користат технологијата како овозможувач за генерирање на раст, иднината на една компанија во голема мера зависи од тоа каков тип на технологија ќе користи и колку добро ќе ја користи. Колку технологијата е подобра и поефективна, поголем ќе биде растот на компанијата и задоволството на корисниците.

Технологијата исто така може да ја олесни продажбата правејќи ги производите на осигурителните компании подостапни за клиентите. Во денешно време клиентите бараат брза и навремена информација за производот, да можат да купат на најбрз и најлесен начин и да не чекаат долг период за да го добијат производот.

После одреден број на продажби, осигурителните компании ќе ги намалат и оперативните трошоци. Тоа значи дека ќе можат да формираат нови и подобри понуди за клиентите со што ќе станат уште поконкурентни на осигурителниот пазар.

Продолжи со читање

Осигурување

Осигурување на живот е добар начин на штедење

Објавено

на

Како дебата за тоа дали инвестирањето во осигурување на живот е добра идеја или не одсекогаш постоела. Сигурно може да дојде до заклучок дека постојат повеќе причини зошто треба да го сторите тоа, наместо да не инвестирате, само ако погледнете малку околу себе.

Инвестирањето во осигурување на живот може да резултира со тоа што е една од најдобрите и најважни финансиски одлуки што можете да ги направите. Осигурувањето на живот се сведува на фактот дека тоа е чекор преземен за моментална заштита, како и грижа и заштита за во иднина. Осигурувањето на живот, како што беше споменато претходно, е мошне дискутабилна тема, но повеќето точки против тоа се базираат исклучиво на заблуди. На следнава листа, ќе ја наброиме секоја важна и убедлива причина за тоа зошто осигурувањето на живот е суштински чекор и да ги побиеме сите заблуди во процесот.

  • На прво место е безбедноста. Но не само вашата безбедност, туку и на семејството и саканите. Ова е прва и клучна аргументација, бидејќи безбедноста секогаш е најважна.
  • Планови за пензионирање. Благодарение на осигурување на живот можеме да сведочиме на случаеви каде што осигурениците се пензионирале порано или имаат поквалитетен животен стандард. Ова е од особена важност доколку живеете во држава каде што пензиите се помали од трошоците за живот.
  • Создавате планови на долг рок. Можете послободно да ги планирате подоцнежните години бидејќи имате сигурни пари на страна. Можеби и некои од своите соништа ќе можете да ги остварите.
  • Извадете осигурување на живот колку што можете порано. Колку сте помлади толку подобар пакет за осигурување на живот можете да добиете.
  • Ќе остварите ментален мир. Несомнено парите се најголема грижа на сите нас. Но, доколку знаете дека ќе имате сигурна финансиска состојба (особено во годините кога нема да можете сами да заработувате), вашиот сегашен ментален склоп ќе биде многу постабилен.
  • Можеби осигурувањето на живот во моментов ви изгледа како непотребен трошок. Можеби имате премногу трошоци во месецот и не сакате да додадете уште еден. Но запомнете дека, осигурувањето на живот, особено на долг рок, е една од најдобрите инвестиции што можете да ги направите.

На крајот од денот, сите сакаме нашите сакани да бидат обезбедени кога нас ќе не нема. Одвојте неколку часа и размислете за вашата иднина. И секако, бидете внимателни со вашите сегашни пари, за да можете да живеете удобно во иднина.

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250
[ccpw id="39761"]

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange