Connect with us

Осигурување

Сава Ре го купува НЛБ Нов пензиски фонд?

Објавено

на

Од неофицијални извори, Банкарство.мк дознава дека продажбата на НЛБ Нов пензиски фонд е во финална фаза.

Групацијата Сава Ре, чија членка во Македонија е Сава Осигурување се спомнува како нов сопственик на пензискиот фонд. Се очекува НЛБ Групацијата до крајот на годината да ја објави информацијата за продажбата и новиот сопственик.

Во март оваа година, Агенцијата за супервизија на капиталното финансирано пензиско осигурување ја информираше пошироката јавност дека процесот на продажба на акционерскиот капитал на НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје ќе се одвива под целосна контрола на Агенцијата согласно македонското законодавство и дека процесот на продажба нема да влијае на функционирањето на пензиското друштво ниту на пензиските фондови со кои управува друштвото.

НЛБ Групацијата тогаш објави дека НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје игра важна улога на македонскиот пазар за управување со пензиски фондови, затоа има намера да го спроведе процесот на продажба на начин кој ќе му овозможи на НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје да продолжи да функционира нормално, во согласност со сите регулаторни правила и да обезбеди највисок степен на безбедност и квалитет на услугите за членовите на фондовите.

НЛБ Нов пензиски фонд управува со над 370 милиони евра, а во него членуваат повеќе од 210 илјади осигуреници и обединува два фонда и тоа еден од задолжителниот столб „НЛБ Пензиски фонд“ и вториот од доброволниот столб „НЛБ Пензија плус“.

Осигурување

НАЈАВИТЕ СЕ ОСТВАРИЈА: Триглав започна постапката за основање на пензиско осигурување во Македонија

Објавено

на

Заваровалница Триглав известува, дека достави барање за основање на друштво за управување со задолжителни и доброволни пензиски фондови до македонската агенција за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС). (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Арт Гаши именуван за Генерален Директор на ЕУРОСИГ АД СКОПЈЕ

Објавено

на

Друштвото за осигурување ЕУРОСИГ АД СКОПЈЕ по донесена одлука од Надзорниот одбор изврши промена на овластено лице – Претседател на Управен одбор и Генерален директор на друштвото. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Триглав Осигурување воведува осигурување на малигни заболувања на пазарот

Објавено

на

Триглав Осигурување, денес, на Светскиот ден за борба против ракот, воведува нов производ на пазарот, осигурување на малигни заболувања. Ова покритие е дел од пакетот за доброволно приватно здравствено осигурување за лекување во приватни здравствени установи, кое што вклучува специјалнистичко вонболничко и болничко лекување и осигурување на операции. Наменето е за резидентниот сегмент, за индивидуални и за семејни корисници и обезбедува материјална заштита во најкритичните моменти во животот. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange