Connect with us

Странски банки

Романска банка отвори сервис за позајмување автомобили

Објавено

на

Романската банка BCR (Banca Comerciala Romana) ја проширува дејноста на своите услуги и освен што се смета за најголем ,,позајмувач” во Романија оваа банка отвори и сервис за позајмување возила на своите клиенти.

Услугата eGo car е поддржана од апликација преку која што клиентите може да ги лоцираат и резервираат возилата. Во програмата се вклучени модели на BMW, конкретно BMW i3 кој е целосно електричен автомобил. Моментално на располагање ќе бидат 20 возила, но се очекува нивниот број набрзо да се зголеми во зависност од побарувачката . Услугата ќе биде достапна за сите клиенти на банката кои имаат сметка во истата или поседуваат некоја платежна картичка кои ќе може да го користат позајмениот автомобил на територијата на Букурешт. Целта е да се таргетираат и индивидуалци и компании кои би ја користеле услугата.

Надоместокот кој ќе треба да го платат клиентите при почетокот на возењето изнесува 10 рони (приближно 2,1 евра) , а потоа возењето се тарифира по минута и цената е 0,4 рони за една минута. 

Повеќе

Странски банки

Акциите на словенечката НЛБ се прикажани на берзите во Љубљана и Лондон

Објавено

на

Со котација на акции на берзата, постапката за јавна понуда на акциите на НЛБ е завршена. Банката сега е во голема мера дисперзирана и државата има контролен удел. Во процесот на јавна продажба, државата продала 11.818.181 или 59,1% од сите акции на НЛБ по цена од 51,5 евра. Со воведувањето на специјалната опција за стабилизација, уделот може да се зголеми на 65%, а средствата за државата да достигнат 669,5 милиони евра. (more…)

Продолжи со читање

Странски банки

Раст, иновации и предизвици на банкарскиот сектор во Обединетите Арапски Емирати

Објавено

на

Обединетите Арапски Емирати забележаа постојан економски раст во последните шест години. Годишниот раст на домашниот производ од 2010 година е на ниво од 4,4%, со кулминација во 2012 година кога се забележува раст од 7,2%. (more…)

Продолжи со читање

Странски банки

Франција бара од швајцарска банка 1,6 милијарди евра отштета поради перење пари

Објавено

на

Француската држава, странка во судскиот процес против големата швајцарска банка УБС во Париз, побара „отштета од 1,6 милијарди евра“ за да го санкционира големиот „систем за измама и перење пари“.

(more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange