Connect with us

Банки

ПроКредит Банка вработува – Кредитен Аналитичар во Сектор за управување со ризици

Објавено

на

Доколку се идентификувате со целите и етичките вредности на ПроКредит Банка, амбициозни сте и посветени индивидуи кои што сакаат да се надоградуваат во повеќе области, пријавете се на следниот оглас.

ПроКредит Банка објавува оглас за вработување на:

Кредитен аналитичар во сектор за управување со ризици

Потребни вештини/знаење:

 

 • Завршено високо образование од областа на економија или друго релевантно образование
 • Работно искуство во финанскиот сектор на позиција поврзана со анализа на кредитен ризик од минимум 3 години
 • Аналитички способности
 • Одлично познавање на англиски јазик
 • Способност за тимска работа
 • Способност за решавање проблеми
 • Способност за индивидуалнo и самостојно извршување на работните задачи, како и способност за самостојно донесување на одлуки
 • Одлични интерперсонални способности, со можност за лесна и ефикасна комуникација со колеги, клиенти и останати институции
 • Нето плата од 42.000 денари

Како да аплицирате?

Аплицирајте со испраќање на кратка биографија и мотивационо писмо на следнава емаил адреса job@procreditbank.com.mk не подоцна од 15.01.2018 година.

Вашата апликација треба јасно да покаже, зошто токму Вие одговарате за оваа работа. Во делот за мотивациско писмо наведете ги Вашите амбиции за аплицирање. Дополнително во мотивациското писмо истакнете што е она што ви оставило впечаток во релација со содржината од нашата меѓународна веб страна (www.procredit-holding.com) и веб страната на нашата банка (www.procreditbank.com.mk).

Сите останати начини на аплицирање ќе се сметаат за невалидни.

Бидете информирани дека само кандидатите кои ќе влезат во потесен избор ќе бидат контактирани и поканети во следните фази на регрутирање. Процесот на избор на кандидат, ќе се изврши во рок од 45 дена по истекот на рокот за пријавување.

 

Банки

Охридска банка вработува!

Објавено

на

Придружете се кон успешниот тим на професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка Сосиете Женерал во референтна банка во односите со клиентите.

Оваа цел може да се оствари само со вистинските луѓе и со вистинскиот тим – преку заедничка работа и градење на тимскиот дух. Тимскиот дух – нашата прва вредност значи многу повеќе отколку само заедничка работа. Значи формирање цврсти и трајни релации засновани на почитување и доверба.

Професионализмот и иновацијата го дополнуваат тимскиот дух, а вредности кои ги цениме се и одговорноста и посветеноста кон остварување резултати.

Доколку себеси се препознавате во овие вредности, Ве покануваме да станете дел од меѓународна групација со над 150-годишна историја која може да ви понуди работа во динамично опкружување со бројни можности за обуки и развој, на позицијата:

РЕФЕРЕНТ ЗА СУДСКИ ПОСТАПКИ И НАПЛАТA

ГЛАВНИ ЗАДАЧИ И ОДГОВОРНОСТИ:

 • Подготвува и води спорови за наплата на сите доспеани ненаплатени побарувања;
 • Подготовка на предметите поврзани со доспеани и ненаплатени побарувања и
  координација со надворешни ентитети и соработници;
 • Следење на уплати и фазите во процесот на наплатата;
 •  Водење на предмети до нивна конечна наплата;
 •  Постапува по извршни предмети за наплата на доспеаните ненаплатени
  побарувања;
 • Проследување предлози за отпис на ненаплативи побарувања;
 •  Преструктуирање на долгови;
 • Учество во изработка на договори за потребите на Банката;
 •  По овластување ја застапува Банката пред судовите и другите државни органи;
 • Преземање соодветни мерки пред надлежните органи за обезбедување на пласираните средства од страна на Банката.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • Високо образование – Правен Факултет со положен Правосуден испит;
 • Претходно работно искуство од најмалку 2 години;
 • Одлично познавање на Aнглиски јазик;
 • Претходно работно искуство во банкарски сектор ќе се смета за предност;
 • Одлично познавање на MS Office;
 • Возачка дозвола – Б категорија (активен возач);
 • Тимски играч;
 • Одговорна, прецизна, проактивна личност, ориентирана кон остварување резултати.

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат Професионална биографија (CV), најдоцна до 02.06.2018 год. на: kariera@ob.com.mk со задолжителна назнака „Апликација за Референт за судски постапки и наплата“.

Со испраќање на Вашата апликација давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од Банката во рок од една (1) година.

Напомена: Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани.
Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани за интервју.

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

УНИБанка има потреба од вработување на квалитетни и високо мотивирани лица и за таа цел објавува оглас за следново работно место: (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во ПроКредит Банка

Објавено

на

Доколку се идентификувате со целите и етичките вредности на ПроКредит Банка, сте амбициозни и посветени индивидуи кои што сакаат да се надоградуваат во повеќе области, аплицирајте за Советник за продажба. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250
[ccpw id="39761"]

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange