Connect with us

Кредити

Потрошувачки кредити на Охридска банка

Објавено

на

Потрошувачки кредити од Охридска банка.

1. Нај нај кеш денарски кредит 

 • Максимален износ 1 200.000 МКД
 • Рок на отплата До 95 месеци
 • Каматна стапка Каматната стапка е фиксна и загарантирана за целото времетраење на кредитот. (Три понуди зависно дали првичниот периодот на фиксна камата е 12,24 и 48 месеци
 • Административен трошок 0 МКД Административен трошок во период од 10.10.2017- 31.01.2018

2. Нај нај кеш кредит со девизна клаузула 

 • Максимален износ 20.000 ЕУР
 • Рок на отплата До 95 месеци
 • Каматна стапка Еден тип на понуда со фиксна каматна стапка за целиот период на траење на кредитот.
 • Административен трошок 0 МКД Административен трошок во период од 10.10.2017 – 31.01.2018

3. Хипотекарен кредит

 • Максимален износ 50.000 ЕУР/3 000.000 МКД
 • Рок на отплата максимум 240 месеци за кредити со девизна клаузула / максимум 120 месеци за кредити во чисти МКД
 • Каматна стапка За кредити со рок на отплата 15 години каматната стапка е фиксна за првите 3 години, од 5,95%  со/без кредитно животно осигурување. После 3-тата година каматната стапка е променлива и истата е збир од фиксна маргина и изнесува од 6,25% + 6 месечна стапка ЕУРИБОР со/без кредитно животно осигурување .
 • Административен трошок 50% Попуст за период од 10.10.2017-31.01.2018

4. Автомобилски кредит 

 • Максимален износ Без ограничување, во зависност од фактурната вредност на возилото
 • Рок на отплата До 84 месеци
 • Каматна стапка Каматната стапка е годишна, фиксна за целото времетраење на кредитот, од 6,80% за кредити со и без кредитно животно осигурување (СВТ 8,46%) до 7.60% за кредити со и без кредитно животно осигурување (СВТ ). Каматната стапка е различна за различни клиентски групи.
 • Административен трошок Од 1% до 2% од износот на кредитот./ Административниот трошок е различен за различни клиентски групи.

5. Студентски кредит 

 • Максимален износ 300.000 мкд
 • Рок на отплата До 60 месеци со вклучен грејс период/ До 48 месеци без грејс период
 • Каматна стапка Каматната стапка е годишна, фиксна за целото времетраење на кредитот, од 8,85% за кредити со и без кредитно животно осигурување (СВТ 10,67%) до 10,25% за кредити со и без кредитно животно осигурување (СВТ 13,55%). Каматните стапки се различни за различни клиентски групи.
 • Административен трошок Од 1% до 2% од износот на кредитот.  / Административниот трошок е различен за различни клиентски групи.

6. Хипотекарен кредит 

 • Максимален износ 50.000 ЕУР/3 000.000 МКД
 • Рок на отплата максимум 240 месеци за кредити со девизна клаузула/ максимум 120 месеци за кредити во чисти МКД
 • Каматна стапка За кредити со рок на отплата 15 години каматната стапка е фиксна за првите 3 години, од 5,95%  со/без кредитно животно осигурување. После 3-тата година каматната стапка е променлива и истата е збир од фиксна маргина и изнесува од 6,25% + 6 месечна стапка ЕУРИБОР со/без кредитно животно осигурување .
 • Административен трошок 50% Попуст за период од 10.10.2017-31.01.2018

 

 

Повеќе

Кредити

Наменски станбен кредит на Шпаркасе Банка и City View Coondominium

Објавено

на

Шпаркасе банка нуди наменски станбен кредит во соработка со City View Coondominium. Како што стои во соопштението од банката, овие кредити се наменти за купување станбен простор што го гради инвеститорот С-АМЦ 1 Дооел Скопје и опфаќаат:

 • атрактивна фиксна каматна стапка во првите пет години
 • без трошок за проценка на имот во првата година
 • без провизија за одбрување на кредитот
 • бесплатана полиса за осигурување на домот во првите две години
 • попуст од 10% на цената на становите заклучно со 31.10 2018

Рокот на отплата на кредитот е до 30 години, со минимално сопствено учество од 15%. Кредитот е наменет за лицата кои својата плата ја примаат преку Шпаркасе банка. Доколку лицата не ја примаат платата во Шпаркасе банка, а сакаат да аплицираат за овој производ, мора да достават изјава дека платата ќе ја префрлат преку Банката во рок од 45 дена, од датумот на склучување на договорото за кредит.

Инаку, станува збор за луксузниот станбен комплекс од затворен тип на домување, City View Condominium Resort којшто вклучува 66 апартмани со големина од 55 до 121 м2, лоциран на само 6 километри од Скопје, надвор од сообраќајниот метеж и градската гужва, на падините на Водно во општина Сопиште.

Повеќе детали за потребните документи и начинот на аплицирање ќе најдете на следниот линк.

Продолжи со читање

Кредити

Ненаменски потрошувачки кредит на ТТК Банка

Објавено

на

Ненаменски потрошувачки кредит со фиксна каматна стапка од 5,50% во првата година и 7,81% годишна променлива каматна стапка за остатокот од периодот на отплата (намален надоместок за одобрување до 30.9.2018 година)

Потрошувачките кредити нудат атрактивни услови, каматни стапки и провизии, кои ќе ви овозможат остварување на она што го посакувате за вас и за вашето семејство. За приматели на плата преку ТТК Банка нудиме пониска каматна стапка и провизија за одобрување во рамките на Премиум СМАРТ пакетот.

Поволностите кои банката ги нуди се:

 • БЕЗ ЖИРАНТИ до 600.000 денари, во зависност од висината на месечните примања;
 • МЕСЕЧЕН АНУИТЕТ – 1/2 од месечните нето-примања на кредитобарателот;
 • НАЈНИСКА ФИКСНА каматна стапка за првата година.

За повеќе информации проверете тука.

Продолжи со читање

Кредити

ИНСТАНТ ненаменски потрошувачки кредит на ТТК Банка АД Скопје

Објавено

на

ТТК Банка Ви го претставува Инстант кредитот достапен за корисниците на електронското банкарство на ТТК Банка! Едноставно, брзо и без чекање во редови обезбедете дополнителни средства со брзо електронско одобрување по најповолни услови.

Износ до 30 000 денари во зависност од кредитоспособноста и отплата со еднакви месечни ануитети. Каматната стапка на кредитот изнесува 5,9% и е фиксна каматна стапка.

За повеќе информации проверете тука.

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250
[ccpw id="39761"]

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange