Connect with us

Останато

Панел дискусија за работничките права на младите работници

Објавено

на

Во ЕУ Инфо центарот во Скопје денеска ќе се одржи панел дискусија за тоа колку се почитуваат работничките права на младите работници.

На панел дискусијата се очекува да се разговара за моменталните состојби за почитување на работничките права со посебен фокус кон младите работници. На настанот ќе бидат презентирани и наодите од анкетата „Колку младите ги познаваат своите работнички права“.

Панел дискусијата се одржува во рамки на националната кампања „365 работнички права за младите“ чија цел е да се подигне свеста кај младите за нивните работнички права кои им се загарантирани со Законот за работни односи.

Кампањата официјално почна на 1 јануари и ја спроведуваат младинските информативни и советодавни центри Инфо СЕГА од Прилеп и Кавадарци во соработка со Факултети.мк и Кондеферацијата на слободни синдикати на Македонија.

Останато

Саудиска Арабија: Жените ќе можат да отвораат свои фирми!

Објавено

на

Саудиските жени сега имаат право да отвораат сопствени бизниси, без да бараат согласност од старателот од машки пол, соопшти владата, која се надева дека на тој начин ќе го стимулира приватниот сектор. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Кирил Јовановски се повлекува од Одборот на директори на Македонска берза АД Скопје

Објавено

на

Кирил Јовановски се повлекува од функцијата неизвршен член на Одборот на директори на Македонска берза АД Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Над 70 граѓански организации ќе формираат мрежа за финансиска одржливост

Објавено

на

Над 70 граѓански организации ќе формираат мрежа за финансиска одржливост во рамки на проектот „Промени за одржливост“ којшто е финансиран од Европската унија. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange