Connect with us

Осигурување

Осигурување МАКЕДОНИЈА со добивка од 41,4 милиони денари во првотo полугодие од 2017 година

Објавено

на

Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д. Скопје – Виена Иншуренс Груп првотo полугодие од 2017 година го заврши со добивка пред оданочување во износ од 41,4 милиони денари. Во истиот период 2016 година Друштвото оствари добивка пред оданочување во износ од 74,4 милиони денари.

Во првото полугодие приходите од работењето во износ од 398,2 милиони денари бележат намалување од 6,4% или нешто повеќе од 27 милиони денари во однос на 2016 година. Бруто полисираната премија бележи намалување во однос на истиот период од минатата година од 11,2% и тоа најмногу во класите на осигурување од незгода и каско осигурување на моторни возила. Приходите од вложување бележат намалување во однос на 2016 од 9,3% најмногу заради намалените каматни стапки на депозитите, како и намалениот принос на државните хартии од вредност.

 

Расходите од работењето во износ од 356,8 милиони денари се за 1,6% повисоки во однос на предходната година . 

 

Со оглед на фактот дека намалувањата на премијата се најмногу во класите на осигурување кои се со повисок однос на штети во однос на премијата, во втората половина на годината не очекуваме некои големи отстапувања во однос на планираниот резултат во однос на остварувањето на добивката.

 

Финансискиот извештај можете да го погледнете тука.

Осигурување

Технолошки усовршен дигитален центар на Групацијата Триглав во Љубљана

Објавено

на

Групацијата Триглав во Љубљана отвори нов дигитален центар, Триглав ЛАБ. Просторот на едно место обединува услуги на четири друштва од Групацијата Триглав, современи технолошки решенија и иновативни искуства од подрачјето на безбедност. На посетителите им овозможува искуство со напредни идеи од областа на осигурувањето, коишто се прилагодени на потребите на клиентите и ја олеснуваат соработката со водечката осигурителна и финансиска групација во Словенија и во регионот Адриа. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Нова услуга од Триглав Осигурување – Онлајн обнова на полиси за автомобилска одговорност

Објавено

на

Триглав Осигурување воведува нова услуга на пазарот, онлајн обнова на полиси за осигурување од автомобилска одговорност. Клиентите обновата можат да ја направат на веб страната на Триглав Осигурување, www.triglav.mk. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Добивката на групацијата Триглав над планираната, на работењето влијаеа повисоките штети

Објавено

на

Работењето на Групацијата Триглав изминатата година беше добро и во согласност со зацртаните стратешки насоки, се наведува во првата информација за работењето во 2017 година, која што врз основ на неревидирани податоци ја објави Групацијата. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange