Connect with us

Компании

Оглас за вработување на осигурителни брокери во СН Осигурителен Брокер АД Битола

Објавено

на

Осигурителното брокерско друштво СН ОСИГУРИТЕЛЕН БРОКЕР АД Битола, како компанија со докажани резултати во областа на посредувањето во договарањето на осигурително и реосигурително покритие и реализирањето на отштетни побарувања по остварен осигуран штетен настан, има потреба од вработување на осигурителни брокери на определено и на неопределено време заради вршење на осигурително брокерски работи на целата територија на Република Македонија.

Опис на работните задачи:

-изготвување на анализа на ризик и предлагање на соодветно осигурително покритие. 

-запознавање на осигуреникот со условите на договорот за осигурување и прописите кои го регулираат определувањето на износот на премијата. 

-информирање на друштвото за осигурување за намерите на осигуреникот за склучување на договор за осигурување. 

-посредување во име на осигуреникот со цел склучување на договор за осигурување. 

-проверување на содржината на договорот за осигурување. 

-укажување на помош на осигуреникот во текот на важењето на договорот за осигурување, како пред, така и по настанувањето на осигуран штетен настан. 

-посредување во реализација на отштетно побарување. 

-вршење на канцелариски и административни работи.

Кандидатот треба да ги исполнува следните услови:

-поседување на лиценца за осигурителен брокер, издадена од страна на Агенцијата за супервизија на осигурување. 

-пожелно е работно искуство, но не и задолжително. 

-комуникативност, доверливост, посветеност, одговорност, способност за работа во кратки рокови и под притисок.

Работно време: 40 часа неделно. 

Основната месечна нето плата: по договор.

Сите заинтересирани кандидати кои ги исполнуваат условите наведени во огласот можат својата апликација со кратка биографија и доказ за поседување на лиценца за осигурителен брокер во прилог да ја дстават на:

Осигурително брокерско друштво СН ОСИГУРИТЕЛЕН БРОКЕР АД Битола ул.Димитар Илиевски Мурато бр.5 во Битола или во скенирана форма на e-mail:kariera@snbroker.mk

 

 

Повеќе

Компании

Оглас за вработување во Сава Осигурување а.д. Скопје

Објавено

на

САВА осигурување а.д. Скопје ви нуди единствена можност да станете дел од продажниот тим, независно од вашето претходно искуство и  за таа цел објавува

ОГЛАС ЗА АГЕНТ ВО СЕКТОР ЗА ПРОДАЖБА (2 извршители) (more…)

Продолжи со читање

Компании

Кроациа Осигурување АД вработува!

Објавено

на

Поради зголемен обем на работење и со цел да ангажирање на квалитетни професионалци кој ќе добијат шанса за докажување преку работа, да напредуваат во својата кариера Кроациа Осигурување АД распиша

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ
КООРДИНАТОРИ ЗА УПРАВУВАЊЕ И РАЗВОЈ НА ЗАСТАПНИЧКА МРЕЖА
за регион Струга – Охрид, Велес, Струмица, Куманово и Битола (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Штедилница Можности

Објавено

на

Штедилница Можности вработува службеници за односи со клиенти во експозитурата на Штедилницата во Велес–1 (еден) службеник. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250
[ccpw id="39761"]

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange