Connect with us

Банки

Оглас за вработување во ТТК Банка А.Д. Скопје

Објавено

на

ТТК Банка А.Д. Скопје објавува оглас за вработување на работно место:
СОРАБОТНИК ВО ОДДЕЛ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КРЕДИТЕН РИЗИК (1 извршител, на локација во Централата во Скопје)

Услови што се бараат за вршење на работата:

 • Високо стручно образование – Економски факултет;

 • Одлично познавање на работа со MS Office пакетот (особено Excel);

 • Познавање на банкарската регулатива од областа на кредитен ризик;

 • Одлично познавање на aнглиски јазик;

 • Банкарско искуство од најмалку 2 години (предност ќе биде искуство во областа на управување со кредитен ризик).

Потребни способности:

 • Организациски способности;

 • Способност за анализа и донесување заклучоци;

 • Добри комуникациски и интерперсонални способности и вештини;

 • Способност за тимска работа;

 • Способност за работа во кратки рокови;

 • Иницијативност;

 • Одговорност и трпеливост.

Краток опис на работно место:

 • Изработка на извештаи кои овозможуваат следење на кредитната изложеност и степенот на кредитен ризик за потребите на регулаторните органи и органите на управување на банката;

 • Анализа на кредитното портфолио по структура и квалитет;

 • Примена на методологијата за класификација на изложеност на кредитен ризик;

 • Континуирано следење на интерните лимити на изложеност воспоставени со Политиката за управување со кредитен ризик;

 • Учество при спроведување на стрес-тест анализа за кредитен ризик;

 • Учество при подготовка на извештаи за адекватност на капиталот.

Работно време:

40 часовно неделно работно време (од понеделник до петок од 08:00 до 16:00 часот)

Загарантирана почетна нето плата:

Минимална: 26.000 денари
Максимална: ќе биде предмет на договор во зависност од искуството на избраниот кандидат

Останати информации:

Рокот во кој ќе биде извршен изборот ќе биде 45, 90 или 120 дена, по истекот на рокот за пријавување, а во зависност од бројот на пријавените кандидати.

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат кратка биографија (CV), мотивационо писмо и доказ за исполнување на предвидените услови (уверение за завршено образование и сл.) најдоцна до 27.12.2017 година, со назнака: „Апликација за Соработник за кредитен ризик“ на следната адреса: ТТК Банка АД Скопје, ул. Народен Фронт 19а, 1000 Скопје или на е-маил адресата: kariera@ttk.com.mk.

Само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани.

Банки

Охридска банка вработува!

Објавено

на

Придружете се кон успешниот тим на професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка Сосиете Женерал во референтна банка во односите со клиентите.

Оваа цел може да се оствари само со вистинските луѓе и со вистинскиот тим – преку заедничка работа и градење на тимскиот дух. Тимскиот дух – нашата прва вредност значи многу повеќе отколку само заедничка работа. Значи формирање цврсти и трајни релации засновани на почитување и доверба.

Професионализмот и иновацијата го дополнуваат тимскиот дух, а вредности кои ги цениме се и одговорноста и посветеноста кон остварување резултати.

Доколку себеси се препознавате во овие вредности, Ве покануваме да станете дел од меѓународна групација со над 150-годишна историја која може да ви понуди работа во динамично опкружување со бројни можности за обуки и развој, на позицијата:

РЕФЕРЕНТ ЗА СУДСКИ ПОСТАПКИ И НАПЛАТA

ГЛАВНИ ЗАДАЧИ И ОДГОВОРНОСТИ:

 • Подготвува и води спорови за наплата на сите доспеани ненаплатени побарувања;
 • Подготовка на предметите поврзани со доспеани и ненаплатени побарувања и
  координација со надворешни ентитети и соработници;
 • Следење на уплати и фазите во процесот на наплатата;
 •  Водење на предмети до нивна конечна наплата;
 •  Постапува по извршни предмети за наплата на доспеаните ненаплатени
  побарувања;
 • Проследување предлози за отпис на ненаплативи побарувања;
 •  Преструктуирање на долгови;
 • Учество во изработка на договори за потребите на Банката;
 •  По овластување ја застапува Банката пред судовите и другите државни органи;
 • Преземање соодветни мерки пред надлежните органи за обезбедување на пласираните средства од страна на Банката.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • Високо образование – Правен Факултет со положен Правосуден испит;
 • Претходно работно искуство од најмалку 2 години;
 • Одлично познавање на Aнглиски јазик;
 • Претходно работно искуство во банкарски сектор ќе се смета за предност;
 • Одлично познавање на MS Office;
 • Возачка дозвола – Б категорија (активен возач);
 • Тимски играч;
 • Одговорна, прецизна, проактивна личност, ориентирана кон остварување резултати.

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат Професионална биографија (CV), најдоцна до 02.06.2018 год. на: kariera@ob.com.mk со задолжителна назнака „Апликација за Референт за судски постапки и наплата“.

Со испраќање на Вашата апликација давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од Банката во рок од една (1) година.

Напомена: Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани.
Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани за интервју.

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

УНИБанка има потреба од вработување на квалитетни и високо мотивирани лица и за таа цел објавува оглас за следново работно место: (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во ПроКредит Банка

Објавено

на

Доколку се идентификувате со целите и етичките вредности на ПроКредит Банка, сте амбициозни и посветени индивидуи кои што сакаат да се надоградуваат во повеќе области, аплицирајте за Советник за продажба. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250
[ccpw id="39761"]

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange