Connect with us

Компании

Оглас за вработување во Еуролинк Осигурување А.Д Скопје

Објавено

на

Еуролинк Осигурување А.Д. Скопје има потреба од проширување на својот тим во централата во Скопје и за таа цел објавува оглас за 2 работни позиции:

1. АНАЛИТИЧАР ЗА ИТ ПОДДРШКА

 

Тип на договор: на определено време на 3 месеци со можност за продолжување

Работно време: 40 часа неделно работно време

Број на работни места – 1 

 

Минимум потребни квалификации:

• Добро познавање на Windows 7, Windows 8, Windows 10, XP and Vista

• Добро познавање на Microsoft Office од 2007 до 2016

• Добро разбирање на компјутерските системи

• Способност за дијагностицирање и разрешување на основни технички проблеми

• Познавање на англиски јазик

• Возачка дозвола Б категорија

• Претходно искуство во работа на иста или слична позиција ќе се смета за предност

• Работното искуство во финансиска индустрија ќе се смета за предност 

 

Опис на работно место и одговорности:

• Прво ниво на техничка поддршка на крајните корисници на системот за различни технички проблеми поврзани со софтверски апликации; 

• Добро познавање на апликациите на информациониот систем на компанијата и начини на нивна примена; 

• Консултативна поддршка по телефон или корисничка обука во врска со користење на апликативниот софтвер; 

• Дијагностицирање на проблеми поврзни со хардвер или периферна инфраструктура, нивно разрешување или проследување до ИТ тимот или добавувачите на ИТ услуги;

• Документирање на ИТ проблеми, пријавување и следење до конечно разрешување. 

 

Бенефиции за избраниот кандидат: 

• Работа во динамична и перспективна средина;

• Можности за личен и професионален развој преку обуки и семинари;

• Вработување во реномирана и перспективна компанија;

• Компетативна плата – по договор. 

 

Способности и вештини:

• Иновативност, проактивност, работа во тим, комуникација и организација, способност за објаснување на идеи со технички и лесен-за-корисници јазик, прецизност, точност;

• Позитивен неконфликтен пристап во контактот со корисниците; 

• Способност за добро изразување и составување дописи со недвосмислена и прецизно формулирана содржина; 

• Иницијативност и спремност за помош во решавање на различни прашања од корисничка природа при користење на софтверските апликации; 

• Аналитички пристап во работата. 

 

2. СОРАБОТНИК ВО IT HELP DESK 

 

Тип на договор: на определено време на 3 месеци со можност за продолжување

Работно време: 40 часа неделно работно време

Број на работни места – 1 

 

Минимум потребни квалификации:

• Искуство во системско одржување и администрација на оперативни системи;

• Познавање на мрежни уреди и сигурносни решенија (Firewall решенија, Антивирусни решенија, Анти спам решенија и сл.);

• Познавање на оперативни системи (Windows и Linux) и системски продукти;

• Познавање на Microsoft домен инфраструктура Active Directory;

• Познавање од мрежни инфраструктури;

• Познавање на виртуелни околини;

• Познавање на англиски јазик;

• Возачка дозвола Б категорија. 

 

Опис на работно место и одговорности: 

• Техничка поддршка на серверска и мрежна опрема;

• Администрација на виртуелни околини;

• Администрација во домен инфраструктура;

• Администрација на Антивирус, Анти Спам уреди и други сигуроносни решенија;

• Администрација на бекап решенијата;

• Поддршка на клиентска Windows инфраструктура;

• Прво ниво на техничка поддршка на крајните корисници на системот за различни технички проблеми поврзани со софтверски апликации. 

 

Бенефиции за избраниот кандидат: 

• Работа во динамична и перпективна средина;

• Можности за личен и професионален развој преку обуки и семинари;

• Вработување во реномирана и перспективна компанија;

• Компетативна плата – по договор. 

 

Способности и вештини:

• Иновативност, проактивност, работа во тим, комуникација и организација, способност за објаснување на идеи со технички и лесен-за-корисници јазик, прецизност, точност;

• Позитивен неконфликтен пристап во контактот со корисниците; 

• Способност за добро изразување и составување дописи со недвосмислена и прецизно формулирана содржина; 

• Иницијативност и спремност за помош во решавање на различни прашања од корисничка природа при користење на софтверските апликации. 

 

Испратете кратка биографија и писмо за интерес најдоцна до 18.08.2017г. на следните адреси: kariera@eurolink.com.mk, или по пошта до: Еуролинк осигурување А.Д. Скопје, Сектор за човечки ресурси и маркетинг со назнака: Аналитичар за ИТ поддршка или Соработник во IT HELP DESK во зависност од позицијата за која аплицирате, Ул: Никола Кљусев бр. 2, 1000 Скопје 

 

Рок за избор на кандидати: 30 дена од рокот на пријавување.

Напомена: Ќе бидат контактирани само оние кандидати кои ќе бидат избрани во потесен круг.

 

Огласот е активен до: 18.08.2017

Компании

Тоа што е добро за газдата, не мора да значи дека е добро за купувачот!

Објавено

на

Ryanair е нискобуџетна авиокомпанија и е главен конкурент на WizzAir. Цената на авионската картата кај овие превозници е реално ниска, но ако сакате поголем багаж или да си одберете седиште треба да платите. Всушност, освен основната карта за летот, се останато се наплаќа. Но, почнавме да се прашуваме што доколку вакви цени добијат директорите на овие авиокомпании. За среќа, има вистинска случка со директорот на Ryanair. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Почина Пол Ален, ко-основачот на Microsoft

Објавено

на

Ko-основачот на Microsoft, Пол Ален почина вчера на 65 години. Претходно, тој и соопшти на јавноста дека ракот што веќе еднаш го лекувал, му се вратил. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Гигантот „Sears“ замина во историјата

Објавено

на

Некогаш доминантниот американски трговски синџир „Sears“, кој го смени начинот на пазарење и животен стил на Американците, поднесе барање за банкрот.

„Sears“, 132 години стариот трговски ланец во најбогатата земја на светот, долги години се бори за опстанок, тонејќи во долгови.

Капката која ја прелеа чашата и ги натера сопствениците да побараат банкрот, бил долгот од 134 милиони долари кој доспеал денеска за наплата, а тие едноставно не се во можност да го платат.

На почетокот на летото најавија затворање на дури 78 непрофитабилни трговски објекти, од почетокот на годинава е ставен клуч на 166 продавници, а вкупните долгови на „Sears“ веќе достигнаа 5 милијарди долари.

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Компании

Оглас за вработување во Еуролинк Осигурување АД Скопје

Објавено

на

Еуролинк осигурување има потреба од проширување на својот маркетинг тим и за таа цел распишува конкурс за работна позиција:
 
СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА МАРКЕТИНГ И ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ
 

Тип на договор: на неопределено време
Работно време: 40 часа неделно работно време, понеделник-петок, од 8 до 16 часот
 
РАБОТНИ ЗАДАЧИ И ОДГОВОРНОСТИ:
 
– Планирање, организирање, координација и имплементирање на стратегии за маркетинг промоција на Еуролинк осигурување
– Избор, комуникација и координација на промотивни кампањи реализирани преку надворешни маркетинг и ПР агенции
– Координација на активности во однос на корпоративните комуникации, воспоставување и градење релации со медиуми
– Медиа планирање и контрола на медиа плановите
– Ажурирање на корпоративната веб страна и фејсбук страна со актуелни информации
– Развој, пишување, едитирање и продукција на промотивни материјали (печатени, ТВ и аудио спотови)
– Организирање и учество во промотивни настани
– Континуирано усвојување нови знаења и вештини потребни за својата професија
 
КАКОВ КАНДИДАТ СЕ БАРА:
 
– Со завршено високо образование
– Со работно искуство во област на маркетинг и односи со јавност од најмалку 3 години
– Способен да исполнува задачи во зададени рокови
– Флексибилен кон промени
– Со позитивен став кон нови работни задачи и исполнување на истите
– Со одлични комуникациски и организаторски способности и ентузијазам да работи на промоција на брендот „Еуролинк осигурување“
 
БЕНЕФИТИ ЗА ИЗБРАНИОТ КАНДИДАТ:
 
– Работа во динамична атмосфера на млад и амбициозен тим
– Можност професионално да се усовршува преку тренинзи и обуки
– Компетативна плата – по договор
 
Испратете ваша биографија и писмо за интерес најдоцна до 16.11.2016 на kariera@eurolink.com.mk или на поштенска адреса: Еуролинк осигурување А.Д Скопје, до: Сектор за маркетинг и односи со јавност, ул: Никола Кљусев бр. 2, 1000 Скопје, тел. 02/ 32 89 301.
 
Лице за контакт: Ивана Поповска – Блажевска

Рок за избор на кандидати: 45 денови

Пристигнатите апликации после наведениот рок како и некомплетните апликации нема да бидат предмет на разгледување.

Напомена:

Ќе бидат контактирани само оние кандидати кои ќе бидат избрани во потесен круг.

Краен рок за пријавување: 16.11.2016 година

Компании

Тоа што е добро за газдата, не мора да значи дека е добро за купувачот!

Објавено

на

Ryanair е нискобуџетна авиокомпанија и е главен конкурент на WizzAir. Цената на авионската картата кај овие превозници е реално ниска, но ако сакате поголем багаж или да си одберете седиште треба да платите. Всушност, освен основната карта за летот, се останато се наплаќа. Но, почнавме да се прашуваме што доколку вакви цени добијат директорите на овие авиокомпании. За среќа, има вистинска случка со директорот на Ryanair. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Почина Пол Ален, ко-основачот на Microsoft

Објавено

на

Ko-основачот на Microsoft, Пол Ален почина вчера на 65 години. Претходно, тој и соопшти на јавноста дека ракот што веќе еднаш го лекувал, му се вратил. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Гигантот „Sears“ замина во историјата

Објавено

на

Некогаш доминантниот американски трговски синџир „Sears“, кој го смени начинот на пазарење и животен стил на Американците, поднесе барање за банкрот.

„Sears“, 132 години стариот трговски ланец во најбогатата земја на светот, долги години се бори за опстанок, тонејќи во долгови.

Капката која ја прелеа чашата и ги натера сопствениците да побараат банкрот, бил долгот од 134 милиони долари кој доспеал денеска за наплата, а тие едноставно не се во можност да го платат.

На почетокот на летото најавија затворање на дури 78 непрофитабилни трговски објекти, од почетокот на годинава е ставен клуч на 166 продавници, а вкупните долгови на „Sears“ веќе достигнаа 5 милијарди долари.

Продолжи со читање

Популарно

Компании

Оглас за вработување во Еуролинк Осигурување

Објавено

на

Доколку сакате да работите во најиновативната осигурителна компанија, аплицирајте за работна позиција во Еуролинк Осигурување.

 

Работна позиција: АГЕНТ ЗА ПРОДАЖБА НА ОСИГУРУВАЊЕ

Огласот е распишан за следните градови: Тетово – 3, Битола – 4, Куманово – 2, Кочани – 2, Струмица  – 3, Гевгелија – 1, Кавадарци – 2, Прилеп – 2, Охрид – 2, Струга – 1, Штип – 2, Скопје – 10

Тип на договор: на определено време на 3 месеци со можност за продолжување

Работно време: 40 часа неделно работно време, понеделник-петок, од 8 до 16 часот

ПОТЕНЦИЈАЛНИТЕ КАНДИДАТИ ТРЕБА ДА ПОСЕДУВААТ:

– Силни комуникациски способности за градење долгорочни релации со клиенти и колеги
– Самоиницијативност кон остварување цели, во зададени рокови
– Ориентација кон тимска работа
– Флексибилност кон промени, ведар дух и желба за постигнување одлични резултати
– Способност за усвојување нови знаења и вештини потребни за својата професија
(Предност имаат кандидати со претходно искуство во продажба)

ОПИС НА РАБОТНО МЕСТО И ОДГОВОРНОСТИ:

– Воспоставување деловен однос со осигуреници
– Изготвување на понуди за осигурување, полиса и додатоци на истата
– Одредување на квалитетот на осигурителното покритие
– Наплата на премија за осигурување
– Навремена обнова на постојни договори за осигурување

ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ А.Д.СКОПЈЕ ЗА ИЗБРАНИТЕ КАНДИДАТИ ЌЕ ОВОЗМОЖИ:

– Тренинг за развој на продажни вештини и запознавање со услови за осигурување и тарифи
– Работа во динамична атмосфера со најдобрите продавачи на осигурување во земјата
– Конкурентен систем на наградување
– Месечна нето плата од 10.080 денари со неограничен потенцијал за раст, според остварена провизија.

Испратете ваша биографија и писмо за интерес најдоцна до 28.10.2016 на е-маил kariera@eurolink.com.mk или на поштенска адреса: Еуролинк осигурување А.Д Скопје, до: Сектор за човечки ресурси, ул: Никола Кљусев бр. 2, 1000 Скопје, тел. 02/ 32 89 301

Лице за контакт: Ивана Поповска – Блажевска

Рок за избор на кандидати: 45 денови

Пристигнатите апликации после наведениот рок како и некомплетните апликации нема да бидат предмет на разгледување.

Напомена: Ќе бидат контактирани само оние кандидати кои ќе бидат избрани во потесен круг.

 

Огласот е отворен до 28.10.2016 година.

Компании

Тоа што е добро за газдата, не мора да значи дека е добро за купувачот!

Објавено

на

Ryanair е нискобуџетна авиокомпанија и е главен конкурент на WizzAir. Цената на авионската картата кај овие превозници е реално ниска, но ако сакате поголем багаж или да си одберете седиште треба да платите. Всушност, освен основната карта за летот, се останато се наплаќа. Но, почнавме да се прашуваме што доколку вакви цени добијат директорите на овие авиокомпании. За среќа, има вистинска случка со директорот на Ryanair. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Почина Пол Ален, ко-основачот на Microsoft

Објавено

на

Ko-основачот на Microsoft, Пол Ален почина вчера на 65 години. Претходно, тој и соопшти на јавноста дека ракот што веќе еднаш го лекувал, му се вратил. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Гигантот „Sears“ замина во историјата

Објавено

на

Некогаш доминантниот американски трговски синџир „Sears“, кој го смени начинот на пазарење и животен стил на Американците, поднесе барање за банкрот.

„Sears“, 132 години стариот трговски ланец во најбогатата земја на светот, долги години се бори за опстанок, тонејќи во долгови.

Капката која ја прелеа чашата и ги натера сопствениците да побараат банкрот, бил долгот од 134 милиони долари кој доспеал денеска за наплата, а тие едноставно не се во можност да го платат.

На почетокот на летото најавија затворање на дури 78 непрофитабилни трговски објекти, од почетокот на годинава е ставен клуч на 166 продавници, а вкупните долгови на „Sears“ веќе достигнаа 5 милијарди долари.

Продолжи со читање

Популарно

Компании

Оглас за вработување во Еуролинк Осигурување

Објавено

на

ЕУРОЛИНК осигурување има потреба од вработување на Соработник за правни работи.

Опис на работно место и одговорности:

– Изготвување на тужби, одговори на тужби, жалби и други поднесоци во судски постапки;
– Застапување на Друштвото пред судови во судските постапки;
– Комуникација со нотари и извршители;
– Изговување на договори за деловна соработка;
– Следење на законски и подазконски прописи и нивна имплементација во интерните акти на Друштвото;
– Одговорност за навремено и ефикасно извршување на работните задачи и за правилна примена на законските прописи.

Бенефиции за избраниот кандидат:

– Работа во динамична и перпективна средина;
– Можности за личен и професионален развој преку обуки и семинари;
– Конкурентен систем на наградување;
– Вработување во реномирана и перспективна компанија;
– Почетна месечна бруто плата во висина од 32.000,00 денари;
– Предност ќе имаат кандидатите со работно искуство во финансискиот сектор.

Минимум потребни квалификации:

– Диплома за завршено високо образование од Правен Факултет;
– Положен правосуден испит;
– Работно искуство од најмалку 3 години по положен правосуден испит;
– Способност за активно, брзо и аналитично работењето во MC Office;
– Способност за работа во тим, самоиницијативност, аналитичност, почитување на рокови;
– Возачка дозвола Б категорија.

Пријавување на: kariera@eurolink.com.mk најдоцна до 21.04.2016 година.

Компании

Тоа што е добро за газдата, не мора да значи дека е добро за купувачот!

Објавено

на

Ryanair е нискобуџетна авиокомпанија и е главен конкурент на WizzAir. Цената на авионската картата кај овие превозници е реално ниска, но ако сакате поголем багаж или да си одберете седиште треба да платите. Всушност, освен основната карта за летот, се останато се наплаќа. Но, почнавме да се прашуваме што доколку вакви цени добијат директорите на овие авиокомпании. За среќа, има вистинска случка со директорот на Ryanair. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Почина Пол Ален, ко-основачот на Microsoft

Објавено

на

Ko-основачот на Microsoft, Пол Ален почина вчера на 65 години. Претходно, тој и соопшти на јавноста дека ракот што веќе еднаш го лекувал, му се вратил. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Гигантот „Sears“ замина во историјата

Објавено

на

Некогаш доминантниот американски трговски синџир „Sears“, кој го смени начинот на пазарење и животен стил на Американците, поднесе барање за банкрот.

„Sears“, 132 години стариот трговски ланец во најбогатата земја на светот, долги години се бори за опстанок, тонејќи во долгови.

Капката која ја прелеа чашата и ги натера сопствениците да побараат банкрот, бил долгот од 134 милиони долари кој доспеал денеска за наплата, а тие едноставно не се во можност да го платат.

На почетокот на летото најавија затворање на дури 78 непрофитабилни трговски објекти, од почетокот на годинава е ставен клуч на 166 продавници, а вкупните долгови на „Sears“ веќе достигнаа 5 милијарди долари.

Продолжи со читање

Популарно

Компании

Оглас за вработување во Еуролинк осигурување

Објавено

на

Еуролинк Осигурување Ад Скопје има потреба од проширување на својот тим во централата во Скопје и за таа цел објавува оглас за работна позиција: Соработник за ликвидација на имотни штети.

Договорот е на определено време на 3 месеци со можност за продолжување.

Работно време:

40 часа неделно работно време, понеделник-петок, од 8 до 16 часот

Минимум потребни квалификации:

– Диплома за завршено високо образование од Машински факултет, Електро Факултет или Градежен факултет;
– Познавање на странски јазици, задолжително англиски јазик- пишан и говорен, со посебно владеење на стручни термини од област на осигурувањето (предност ќе имаат кандидатите кои имаат познавање и на некој друг европски јазик)
– Способност за активно, брзо и аналитично работењето во МС Office;
– Способност за работа во тим, самоиницијативност, аналитичност, почитување на рокови;
– Возачка дозвола Б категорија.

Опис на работно место и одговорности:

– Ликвидација на имотни штети;
– Следење и проучување на законски прописи од областа на осигурувањето, посебно на осигурувањето на имот, следење на важечките услови за осигурување и тарифи на премии;
– Прибирање на потребна документација за настаната штета;
– Утврдување на причините за настанување на штета, степен на оштетување, осигурително покритие, висина на штета и основ за исплата на штета;
– Одговарност за правилна примена на законските прописи, условите за осигурување и тарифите на премии и другите интерни акти.

Бенефиции за избраниот кандидат:
– Работа во динамична и перпективна средина
– Можности за личен и професионален развој преку обуки и семинари
– Конкурентен систем на наградување
– Вработување во реномирана и перспективна компанија

Почетна месечна бруто плата во висина од 21.700,00 денари

Пратете кратка биографијата и писмо за интерес најдоцна до 17.03.2016 година на следните електронски адреси: kariera@eurolink.com.mk, i.popovska@eurolink.com.mk или по пошта со назнака: До: Еуролинк осигурување А. Д. Скопје Сектор за човечки ресурси и маркетинг По оглас: соработник за ликвидација Ул: Никола Кљусев бр. 2, 1000 Скопје

Рок за избор на кандидати: 30 денови од рокот на пријавување
Лице за контакт: Ивана Поповска- Блажевска, тел. 02/32 89 301.

Краен рок за пријавување: 17.03.2016

Компании

Тоа што е добро за газдата, не мора да значи дека е добро за купувачот!

Објавено

на

Ryanair е нискобуџетна авиокомпанија и е главен конкурент на WizzAir. Цената на авионската картата кај овие превозници е реално ниска, но ако сакате поголем багаж или да си одберете седиште треба да платите. Всушност, освен основната карта за летот, се останато се наплаќа. Но, почнавме да се прашуваме што доколку вакви цени добијат директорите на овие авиокомпании. За среќа, има вистинска случка со директорот на Ryanair. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Почина Пол Ален, ко-основачот на Microsoft

Објавено

на

Ko-основачот на Microsoft, Пол Ален почина вчера на 65 години. Претходно, тој и соопшти на јавноста дека ракот што веќе еднаш го лекувал, му се вратил. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Гигантот „Sears“ замина во историјата

Објавено

на

Некогаш доминантниот американски трговски синџир „Sears“, кој го смени начинот на пазарење и животен стил на Американците, поднесе барање за банкрот.

„Sears“, 132 години стариот трговски ланец во најбогатата земја на светот, долги години се бори за опстанок, тонејќи во долгови.

Капката која ја прелеа чашата и ги натера сопствениците да побараат банкрот, бил долгот од 134 милиони долари кој доспеал денеска за наплата, а тие едноставно не се во можност да го платат.

На почетокот на летото најавија затворање на дури 78 непрофитабилни трговски објекти, од почетокот на годинава е ставен клуч на 166 продавници, а вкупните долгови на „Sears“ веќе достигнаа 5 милијарди долари.

Продолжи со читање

Популарно

Компании

Оглас за вработување во Еуролинк Осигурување

Објавено

на

Еуролинк Осигурување АД Скопје има потреба од 20 агенти за продажба на осигурување во следните градови – Скопје, Охрид, Гевгелија, Кавадарци, Прилеп, Струмица, Штип, Куманово на определено време од 3 месеци, со можност за продолжување.

 

Потребни Квалификации:

– ССС
– Силни комуникациски способности за градење долгорочни релации со клиенти и колеги
– Самоиницијативност кон остварување цели, во зададени рокови
– Ориентација кон тимска работа
– Флексибилност кон промени, ведар дух и желба за постигнување одлични резултати
– Способност за усвојување нови знаења и вештини
 (Предност имаат кандидати со претходно искуство во продажба)
     
Почетна плата  од 9.590 денари со флексибилно работно време   

Сите заинтересирани можат да се пријават на kariera@eurolink.com.mk

Краен рок за пријавување: 01.11.2015 година

Компании

Тоа што е добро за газдата, не мора да значи дека е добро за купувачот!

Објавено

на

Ryanair е нискобуџетна авиокомпанија и е главен конкурент на WizzAir. Цената на авионската картата кај овие превозници е реално ниска, но ако сакате поголем багаж или да си одберете седиште треба да платите. Всушност, освен основната карта за летот, се останато се наплаќа. Но, почнавме да се прашуваме што доколку вакви цени добијат директорите на овие авиокомпании. За среќа, има вистинска случка со директорот на Ryanair. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Почина Пол Ален, ко-основачот на Microsoft

Објавено

на

Ko-основачот на Microsoft, Пол Ален почина вчера на 65 години. Претходно, тој и соопшти на јавноста дека ракот што веќе еднаш го лекувал, му се вратил. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Гигантот „Sears“ замина во историјата

Објавено

на

Некогаш доминантниот американски трговски синџир „Sears“, кој го смени начинот на пазарење и животен стил на Американците, поднесе барање за банкрот.

„Sears“, 132 години стариот трговски ланец во најбогатата земја на светот, долги години се бори за опстанок, тонејќи во долгови.

Капката која ја прелеа чашата и ги натера сопствениците да побараат банкрот, бил долгот од 134 милиони долари кој доспеал денеска за наплата, а тие едноставно не се во можност да го платат.

На почетокот на летото најавија затворање на дури 78 непрофитабилни трговски објекти, од почетокот на годинава е ставен клуч на 166 продавници, а вкупните долгови на „Sears“ веќе достигнаа 5 милијарди долари.

Продолжи со читање

Популарно

Компании

Оглас за вработување во Еуролинк Осигурување АД Скопје

Објавено

на

Отворен е оглас за вработување во Еуролинк Осигурување АД Скопје.

 

 

Тип на договор: на определено време на 3 месеци со можност за продолжување на неопределено.
Работно време: 40 часа неделно, од понеделник до петок, од 08:00 до 16:00 часот.

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:
– Минимум средно образование;
– Работно искуство од минимум 2 години;
– Возачка дозвола Б категорија;
– Способност за активно, брзо и аналитично работењето во MCOffice;
– Способност за работа со тим, силни комуникациски способности, способностда прифаќа промени, ведар дух и желба за постигнување одлични резултати.

Опис на работно место/одговорности:
– Организација и контрола на работењето на подружницата;
– Воспоставување деловен однос со осигуреници;
– Изготвување на понуди за осигурување, полиса и додатоци на истата;
– Одредување на квалитетот на осигурителното покритие;
– Наплата на премија за осигурување;
– Навремена обнова на постојни договори за осигурување;
– Стекнување знаење за најнова техничка опрема која се користи и вештини потребни за својата професија;
– Обезбедување соодветна поддршка за агентите во подружницата.

Еуролинк Осигурување А. Д. Скопје за избраниот кандидат ќе овозможи:
– Можности за личен и професионален развој преку обуки и семинари;
– Конкурентен систем на наградување;
– Почетна нето плата: 18.450,00 денари со неограничен потенцијал за раст;
– Дополнителни бенефиции за остварување на планот за работа;
– Бонус за натфрлање на годишен план за работа;
– Работа во динамична атмосфера на млади и амбициозни луѓе.

Испратете ваша биографија и писмо за интерес најдоцна до 07.10.2015 на kariera@eurolink.com.mk или на поштенска адреса: ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ А.Д. СКОПЈЕ До: Сектор за човечки ресурси и маркетинг, ул: Никола Кљусев бр. 2, 1000 Скопје, тел. 02/3289301. Лице за контакт: Ивана Поповска – Блажевска. Рок за избор на кандидати: 45 денови. Пристигнатите апликации после наведениот рок како и некомплетните апликации нема да бидат предмет на разгледување. Напомена: Ќе бидат контактирани само оние кандидати кои ќе бидат избрани во потесен круг.

Огласот е отворен до 07.10.2015 година.

Компании

Тоа што е добро за газдата, не мора да значи дека е добро за купувачот!

Објавено

на

Ryanair е нискобуџетна авиокомпанија и е главен конкурент на WizzAir. Цената на авионската картата кај овие превозници е реално ниска, но ако сакате поголем багаж или да си одберете седиште треба да платите. Всушност, освен основната карта за летот, се останато се наплаќа. Но, почнавме да се прашуваме што доколку вакви цени добијат директорите на овие авиокомпании. За среќа, има вистинска случка со директорот на Ryanair. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Почина Пол Ален, ко-основачот на Microsoft

Објавено

на

Ko-основачот на Microsoft, Пол Ален почина вчера на 65 години. Претходно, тој и соопшти на јавноста дека ракот што веќе еднаш го лекувал, му се вратил. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Гигантот „Sears“ замина во историјата

Објавено

на

Некогаш доминантниот американски трговски синџир „Sears“, кој го смени начинот на пазарење и животен стил на Американците, поднесе барање за банкрот.

„Sears“, 132 години стариот трговски ланец во најбогатата земја на светот, долги години се бори за опстанок, тонејќи во долгови.

Капката која ја прелеа чашата и ги натера сопствениците да побараат банкрот, бил долгот од 134 милиони долари кој доспеал денеска за наплата, а тие едноставно не се во можност да го платат.

На почетокот на летото најавија затворање на дури 78 непрофитабилни трговски објекти, од почетокот на годинава е ставен клуч на 166 продавници, а вкупните долгови на „Sears“ веќе достигнаа 5 милијарди долари.

Продолжи со читање

Популарно

Компании

Оглас за вработување во Еуролинк Осигурување

Објавено

на

Еуролинк осигурување има има потреба од вработување на лице – Специјалист во осигурување.

 

 

Потребни квалификации:

 • Диплома за завршено високо образование од Економски факултет, Машински факултет, Електро- Технички Факултет;
 • Познавање на англиски јазик, пишан и говорен;
 • Способност за активно, брзо и аналитично работењето во MC Office;
 • Работно искуство минимум 1 години;
 • Способност за работа во тим, самоиницијативност, аналитичност, почитување на рокови;
 • Возачка дозвола Б категорија.

Опис на работно место и одговорности

 • Склучување на договори за осигурување;
 • Воспоставува и одржува деловни односи со клиенти, брокери и други дистрибутивни канали;
 • Одобрува прием на нови и обнова на тековни осигурувања согласно упатствата;
 • Изготвува понуди, полиси и фактури за директна продажба, продажба преку брокери и други дистрибутивни канали;
 • Дава подршка на агетска мрежа;
 • Учествува во тренинзи и обуки на агетска мрежа;
 • Ја следи обновата на осигурувањата и наплатата на премија од клиентите;
 • Одговара за правилна примена на законските прописи, тарифите на премии и условите.

Основна плата – 18.000,00 денари

Доколку сте заинтересирани испратете го вашето CV на kariera@eurolink.com.mk, најдоцна до 19.07.2015 година.

Компании

Тоа што е добро за газдата, не мора да значи дека е добро за купувачот!

Објавено

на

Ryanair е нискобуџетна авиокомпанија и е главен конкурент на WizzAir. Цената на авионската картата кај овие превозници е реално ниска, но ако сакате поголем багаж или да си одберете седиште треба да платите. Всушност, освен основната карта за летот, се останато се наплаќа. Но, почнавме да се прашуваме што доколку вакви цени добијат директорите на овие авиокомпании. За среќа, има вистинска случка со директорот на Ryanair. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Почина Пол Ален, ко-основачот на Microsoft

Објавено

на

Ko-основачот на Microsoft, Пол Ален почина вчера на 65 години. Претходно, тој и соопшти на јавноста дека ракот што веќе еднаш го лекувал, му се вратил. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Гигантот „Sears“ замина во историјата

Објавено

на

Некогаш доминантниот американски трговски синџир „Sears“, кој го смени начинот на пазарење и животен стил на Американците, поднесе барање за банкрот.

„Sears“, 132 години стариот трговски ланец во најбогатата земја на светот, долги години се бори за опстанок, тонејќи во долгови.

Капката која ја прелеа чашата и ги натера сопствениците да побараат банкрот, бил долгот од 134 милиони долари кој доспеал денеска за наплата, а тие едноставно не се во можност да го платат.

На почетокот на летото најавија затворање на дури 78 непрофитабилни трговски објекти, од почетокот на годинава е ставен клуч на 166 продавници, а вкупните долгови на „Sears“ веќе достигнаа 5 милијарди долари.

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange