Connect with us

Кредити

Нов наменски потрошувачки кредит на Стопанска банка а.д. Битола со 0% каматна стапка

Објавено

на

Потрошувачките кредити се најлесниот и наједноставниот начин и покрај недостатокот на финансиски средства успешно да ги исполните своите желби. Во чекор со потребите на клиентите банките постојано воведуваат нови, иновативни продукти кои се прилагодени и на најспецифичните барања и желби на своите клиенти. Во светот на промени потребно е будно да се следат потребите на клиентите и да се нудат динамични решенија за истите. Банките постојано прават обиди да се во тек со најновите финансиски трендови и да понудат решенија во согласност со истите.

Еден од најактуелните моментални светски трендови се медицинските кредити. Со оглед на тоа дека грижата за здравјето понекогаш може да биде скапа и не секој може да си го овозможи најдоброто за себе и за своите најблиски , банките, гледајќи на овие потреби како и на сите други на клиентите, почнуваат да нудат специјални медицински кредити за разни намени кои ги покриваат медицинските трошоци.

Стопанска банка а.д. Битола како банка која константно работи на иновација на производите и истите ги насочува кон задоволување на потребите на клиентите, следејќи го светскиот тренд на медицински кредити воведе нов продукт кој е единствен од овој тип на пазарот и особено се диференцира од сите останати. Станува збор за кредит за породување со 0% каматна стапка кој се реализира во соработка со Клиничката болница Аџибадем Систина.

Покрај природата на самиот кредит, она кое особено го одвојува од сите останати продукти на пазарот е каматната стапка од 0%. Кредитот е лесно достапен бидејќи за истиот не се потребни жиранти и единствените трошоци кои ги имаат клиентите се трошокот за апликација – 200 денари и провизијата за одобрен кредит која е 0,5% од износот на кредитот. Максималниот износ кој може да се подигне е 4.000 евра, а исплатата на ратите може да се врши од 12 до 48 месечни рати, со отплата на ануитети во зависност од подигнатиот износ.

Соработката со Клиничката болница Аџибадем Систина се одвива на начин на кој средствата се префрлаат на трансакциска сметка на корисникот од каде директно се префрлаат на сметка на Клиничката болница Аџибадем Систина, согласно про-фактура на услугата.

Овој актуелен, единствен производ на Стопанска банка а.д. Битола е креиран со цел да им понуди решение на сите оние кои се подготвуваат за големиот ден и го сакаат најдоброто за себе и за своето семејство. Целта е покрај солуцијата која ја нуди, Стопанска банка а.д. Битола заедно со Вас да ја сподели радоста и да биде дел од најубавите и најемотивните моменти во Вашиот живот.

Домашни банки

Охридска банка воведува промотивни услови за станбениот кредит „3+2“ и на кеш кредитот „Лесен Кеш Кредит“

Објавено

на

Охридска банка Сосиете Женерал воведува промотивни услови на станбениот кредит „3+2“ и кеш кредитот „Лесен кеш кредит“ со кои им овозможува дополнителни поволности на своите клиенти при купување на нов стан, или куќа, како и олеснување во остварувањето на своите желби преку атрактивната понуда за кеш кредитот.

Промотивно, до 30 април, 2019г., станбениот кредит „3+2“ е достапен за сите клиенти без нотарски трошоци и без административен трошок, а се однесува на сите поднесени апликации во дадениот период. Па така, за станбен кредит во висина од 30.000 евра и рок на отплата од 30 години, со вклучено кредитно животно осигурување, во првите две години каматната стапка изнесува 3,55%, а ратата би изнесувала 143 еур. Од третата до петтата година со фиксна каматна стапка од 4,55% ратата од кредитот би била повторно фиксна и би изнесувала 159 еур, додека пак од шестата година, до крајот на периодот на отплата, ратата би изнесувала 176 еур. За предвремена отплата на кредитот со сопствени средства, нема провизија.

Кеш кредитот, познат како „Лесен кеш кредит“ има промотивни услови кои ги ослободуваат клиентите од административнте трошоци за кредити со вклучено кредитно животно осигурување, а каматната стапка е фиксна за целиот период на траење на кредитот. Оваа понуда се однесува за сите апликации поднесени до 30 април, 2019г. На пример, за износи во висина од 600.000 денари, со рок на отплата од 8 години со моделот (2+6), во првите две години каматната стапка изнесува 6,10%, а следствено на тоа ратата изнесува 8.233 денари со вклучено кредитно животно осигурување, додека од третата до осмата година, ратата од кредитот изнесува 8.736 денари, повторно со вклучено кредитно животно осигурување. За предвремена отплата нема провизија.

Охридска банка Сосиете Женерал со постојана посветеност и атрактивни пазарни понуди им овозможува напредно искуство на своите клиенти, како и квалитетни финансиски услуги кои совршено одговараат на нивните специфични потреби.

Повеќе информации за дополнителните промоции на Банката може да прочитате на веб страницата на Банката, или да побарате информации во Контакт центарот на телефонскиот број (02) 15 050.

Продолжи со читање

Кредити

Пензионерите во Халкбанк ќе можат да вршат отплата на кредитите до 75 години!

Објавено

на

Халкбанк ги промени карактеристиките на потрошувачкиот кредит за пензионери, во делот на старосната граница до која клиентите имаат можност да вршат отплата на рати. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка со две промотивни кампањи од 01.02.2019 година

Објавено

на

НЛБ Банка спроведува две промотивни кампањи за НЛБ Потрошувачките кредити и НЛБ мКлик мобилното банкарство за физички лица во периодот од 1.2.2019 до 28.2.2019 година. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange