Connect with us

Депозити

НЛБ МЕСЕЦ НА ШТЕДЕЊЕ: Истражуваме и штедиме со Тиби и Штуки

Објавено

на

Во рамките на „НЛБ Месецот на штедење” НЛБ Банка организира акција за цртање на тема „Истражуваме и штедиме со Тиби и Штуки“. Овие активности се наменети за сите дечиња на возраст од 5 – 15 години во Република Македонија. Целта на овие активности е да се поттикнат дечињата да штедат, да ги споделат своите и да откријат нови идеи за штедење.

Активностите траат од 25.09.2017 до 25.10.2017

КОЈ МОЖЕ ДА УЧЕСТВУВА?

Во „НЛБ Месецот на штедење“ можат да учествуваат сите дечиња на возраст од 5 до 15 години во Република Македонија. Секој учесник треба да нацрта цртеж на тема „Штедење“ или „Истражување“.

КАКО МОЖЕ ДА CE УЧЕСТВУВА?

Учество во “НЛБ Месецот на штедење” се остварува со доставување на цртеж на тема „Истражуваме и штедиме со Тиби и Штуки“ најдоцна до 25.10.2017 г. до НЛБ Банка на еден од следните начини:

• Прикачување на цртежот на веб страницата stedenje.nlb.mk согласно со инструкциите дадени на самата веб страница,
• Во некоја од експозитурите на НЛБ Банка или
• Преку пошта на адреса: НЛБ Банка АД Скопје, ул.Мајка Тереза 1, 1000 Скопје.

На сите творби, од задната страна, треба да биде означено името, презимето, датата на раѓање, училиштето во кое учи детето, адресата на живеење, и телефонски број за контакт. За учество во “НЛБ Месецот на штедење” учесниците треба да достават писмена согласност од родител/старател која треба да вклучува:

• име и презиме на родителот/старателот;
• изјава дека родителот е запознаен со правилата за учество во оваа акција;
• изричита согласност за учество на малолетникот во акцијата и
• лични податоци за учесникот (име, презиме, дата на раѓање, адреса на живеење) со вклучена согласност личните податоци на малолетникот да бидат обработувани и објавени од страна на НЛБ Банка за потребите на акцијата.

НЛБ Банка нема да ги земе предвид трудовите на учесниците во „НЛБ Месецот на штедење“ доколку:

• Пријавеното дело не е во согласност со законите и правните прописи на Република Македонија или истата е со недолична, насилна или дискриминирачка содржина;
• Пријавеното дело не е оригинално или на кој било начин ги крши авторските и други права на интелектуална сопственост од трети лица;
• Доставените податоци и согласности за учесникот се нецелосни или погрешни;
• Доставените лични податоци (име, презиме, адреса) се напишани на предната страница од цртежот.

КАКО СЕ НАГРАДУВА?

Сите дела од пријавените учесници пристигнати на еден од трите начини за доставување ќе бидат објавени на веб страната stedenje.nlb.mk, и за истите ќе може да се гласа.
За вкупно 30 цртежи со најголем број гласови собрани преку web страната http://stedenje.nlb.mk и најголем број гласови од страна на комисијата составена од реномирани македоснки уметници, НЛБ Банка доделува награда – Штедна книшка со штеден влог од 3.000 денари.

Сите награди за избраните победници ќе бидат доделени на учесниците кои ги поднеле апликациите во „НЛБ Месецот на штедење“; во присуство на негов родител/старател или на полнолетно лице ополномоштено од нивна страна со нотарски заверено полномоштво. Целокупниот награден фонд ќе биде обезбеден од страна на НЛБ Банка Скопје.

ОБЈАВУВАЊЕ НА ДОБИТНИЦИТЕ

Добитниците на главните награди ќе бидат објавени на веб страницата http://stedenje.nlb.mk најдоцна до 30.10.2017 година и дополнително ќе бидат контактирани од страна на НЛБ Банка, за локацијата на подигнување на наградите.

 

Депозити

Твојот депозит ќе добие премиум третман во Халкбанк

Објавено

на

Искористете ги атрактивните каматни стапки со новиот промотивен производ на Халкбанк АД Скопје .

  • Минимален износ на вложување : 3.000 МКД /50 ЕУР
  • Начин на исплата на камата: на крај на период на орочување или месечно
  • Тип на каматна стапка: фиксна ,
  • Рок на орочување: 13 и 24 месеци
  • Метод на пресметката на камата:  пропорционален (28/31-365/366)
  • Реорочување: При доспевање депозитот не се реорочува односно согласно договорот
  • Делумно повлекување на средствата: не е дозволено  пред истекот на периодот на орочување
  • Дополнителни уплати: На депозитот не може да се вршат дополнителни уплати пред истекот на датумот на доспевање
  • Предвремено раскинување: при предвремено раскинување на договорот на депозитот се пресметува камата по видување според тарифата на Банката, за целото време во кое средствата биле орочени. При тоа, депонент е должен да ја врати на Банката разликата меѓу исплатената и новопресметаната камата, или Банката истата ќе ја одбие од основниот влог.

Промените на депозитите можете во секое време да ги следите преку електронско банкарство.

Доколку сѐ уште немате трансакциска сметка посетете ја најблиската филијала/експозитура на Халкбанк АД Скопје и бидете дел од семејството.

 

Продолжи со читање

Депозити

ТТК Банка ги намали каматните стапки на девизните депозити

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје од вчера ги намали каматните стапки на девизните депозити на физички лица во евра до 0,30 процентни поени. Како што стои во соопштението од банката, потегот е во согласност со пазарните услови, а новите каматни стапки ќе важат за сите постојни и новосклучени договори за депозити.

Што се однесува до постојните договори за депозити со фиксна каматна стапка, новата каматна стапка ќе се применува на датумот на реорочување на договорот.

Инаку, каматните стапки се објавени кај секој депозитен производ на интернет-страницата на ТТК Банка АД Скопје, како и на огласните табли во експозитурите и филијалите.

Промотивната понуда на девизниот депозит ЕВРО ФИКС 15 за штедење во евра на 15 месеци со фиксна каматна стапка од 1,3% годишно е со важност до 30.9.2018 година.

Продолжи со читање

Депозити

Штеди и уживај во сите сезони со летниот депозит на Капитал Банка

Објавено

на

Капитал Банка го промовираше својот Летен депозит под наслов Штеди и уживај во сите сезони! (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250
[ccpw id="39761"]

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange