Connect with us

Останато

Над 70 граѓански организации ќе формираат мрежа за финансиска одржливост

Објавено

на

Над 70 граѓански организации ќе формираат мрежа за финансиска одржливост во рамки на проектот „Промени за одржливост“ којшто е финансиран од Европската унија.

Финансиската одржливост се смета како најголем предизвик на граѓанските организации и промената на законите од оваа област се очекува да придонесе за градење поволна средина за ваквата одржливост.

Мрежата ќе застапува поволни промени и законски измени во даночниот третман на граѓанските организации, даночните олеснувања за донации и спонзорства и поврзување со статусот на организации од јавен интерес, сметководствениот систем за непрофитни организации, како и статусот на овие организации како работодавачи и поддршка за вработување во граѓанскиот сектор преку активни мерки за вработување.

На настанот ќе бидат презентирани и заклучоците од првата анализа на Законот за сметководство за непрофитни организации изработена од Центарот за даночна политика.

Проектот „Промени за одржливост“, е спроведуван од „Конект“ во партнерство со фондацијата „Аполонија“ и Центарот за даночна политика.

Останато

Банкар од Сицилија е избран за нов претседател на Серија А

Објавено

на

Италијанците го избраа Гаетано Мичике, бизнисмен од Сицилија, за нов претседател на италијанското првенство, Серија А. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Во четврток ќе се одржи 28-то издание на Бизнис Кафе Македонија

Објавено

на

Овој четврток (22 март) со почеток од 18:00 часот во Next Bar & Food во населба Аеродром во Скопје, ќе се одржи 28-то по ред издание на најексклузивниот бизнис-нетворкинг настан во државата – Бизнис Кафе Македонија. (more…)

Продолжи со читање

Останато

По Facebook и Google, и Twitter ќе ги забрани рекламите за криптовалути

Објавено

на

Twitter ќе тргне по стапките на Facebook и Google и ќе ги забрани рекламите за криптовалути, во периодот што претстои. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange