Connect with us

Домашни банки

Комерцијална банка АД Скопје добитник на две награди од ЕБОР

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје годинава е добитник на две награди од Европската банка за обнова и равој (ЕБОР).

Наградата „Most Active Issuing Bank in 2017 in FYR Macedonia” Комерцијална ја добива во континуитет како најактивна банка во програмите на ЕБОР за поддршка и унапредување на меѓународната размена.

“Наградата “Deal of the Year” ја сметаме за особено значајна бидејќи за прв пат се доделува на Комерцијална банка АД Скопје, а се однесува на севкупниот регион (Европа, Азија, Африка) каде делува ЕБОР” – велат од банката.

Зделка на годината („Deal of the year“) – е награда која ЕБОР ја доделува секоја година почнувајќи од 2000-та и тоа во три категории:

Зделка на годината за енергетска ефикасност („Deal of the year for energy efficiency“);

Зделка на годината за социјален импакт („Deal of the year for social impact“);

Зделка на годината за севкупен импакт („Deal of the year – overall impact“);

Комерцијална банка е добитник на „Deal of the year- overall impact“ за акредитив каде што во трансакцијата се вклучени три земји, активни во меѓународното документарно работење и две банки кои се оперативно вклучени во ЕБОР -ТФП како издавачки и конфирмирачки банки.

Бидејќи конфирмираните трансферабилни акредитиви бараат повисок степен на специфично стручно знаење и професионално искуство, со оваа награда, уште еднаш, тимот за документарно работење на КБ со својата експертиза се етаблира во меѓународни рамки.

Домашни банки

Охридска банка АД Скопје издаде 77.764 нови акции

Објавено

на

Охридска Банка АД Скопје известува дека Приватната понуда на хартиите од вредност одобрена со Решение УП 1 број 10-132 од 10.01.2018 година на Комисијата за хартии од вредност, е запишана и платена на ден 06.02.2018 година . (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка АД Скопје го продаде Брилијант

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје на ден 15.02.2018 година, склучи договори за купопродажба на недвижен имот, подвижни предмети и права на индустриска сопственост со Витаминка АД Прилеп  за деловниот комплекс на фабриката за производство на масло за јадење БРИЛИЈАНТ ДООЕЛ Штип. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Ограбена експозитура на Стопанска банка во Аеродром

Објавено

на

Непознат сторител со закана со пиштол изутринава во скопски Аеродром ограбил експозитура на Стопанска банка и одзел околу 320.000 денари. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange