Connect with us

Домашни банки

ДИВИДЕНДА: Комерцијална банка ќе дели дивиденда од 180 денари по акција

Објавено

на

Комерцијална банка, преку повикот за Годишно собрание ја објави предлог – одлуката за употреба и распоредување на нераспределената добивка до 31.12.2017 година, донесена од Надзорниот одбор на Банката на 27.02.2018 година.

Дивидендата за 1 (една) обична акција ќе изнесува 180 денари, односно 18% во однос на номинална вредност од 1.000 денари.

Собранието на акционерите на Комерцијална банка АД Скопје ќе се одржи на 04.04.2018 година, а датумот на евиденција според кој ќе се определи листата на акционери кои имаат право на дивиденда за 2017 година, е 19.04.2018 година.

Последен ден на тргување со право на дивиденда за 2017 година е 17.04.2018 година. Прв ден на тргување без право на дивиденда за 2017 година е 18.04.2018 година. Исплатата на дивиденда за 2017 година ќе започне на 30.04.2018 година. Дивидендата за 2017 година ќе се исплатува во готово.

Годишното собрание на Комерцијална банка АД Скопје ќе се одржи на 04.04.2018година (среда), со почеток во 12.00 часот, во Скопје, во Сити Мол, (ул. Љубљанска бр.4), на II кат, во Сала број 4 –  „Комерцијална банка“.

 

Повеќе

Домашни банки

Стопанска банка АД Скопје ги продаде побарувањата од Фени Индустри

Објавено

на

Стопанска банка АД Скопје на 13.03.2018 година склучи договор за продажба на своите побарувања од “ФЕНИ ИНДУСТРИ АД Кавадарци во стечај” во вкупен износ од 921.839.342,00 денари. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална Банка АД Скопје склучи договор за продажба на своитe побарувања од Фени Индустри

Објавено

на

Комерцијална Банка АД Скопје на ден 13.03.2018 година склучи договор за продажба на своите побарувања од “ФЕНИ ИНДУСТРИ АД Кавадарци во стечај” во вкупен износ од Ден 1.495.913.713,00. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Официјално: НЛБ д.д. Љубљана и НЛБ Банка АД Скопје го продадоа НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје на Сава Ре

Објавено

на

Денес, 13-ти март 2018 година, НЛБ д.д. Љубљана и НЛБ Банка АД Скопје согласно договорот со реосигурителната компанија Сава Ре д.д. Љубљана, за продажба на 100% од акциите на НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје кој беше склучен на 12-ти декември 2017 година, извршија продажба на 100% од акциите на НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје на реосигурителната компанија Сава Ре д.д. Љубљана. НЛБ д.д. Љубљана, поседуваше 51% од акциите додека НЛБ Банка АД Скопје поседуваше 49% акции во НЛБ Нов пензиски фонд. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange