Connect with us

Осигурување

Ворен Бафет ја купува „Medical Liability Mutual Insurance Co“ за 1,8 билиони долари

Објавено

на

„Berkshire Hathaway Inc.“ постигнала договор за купување на „Medical Liability Mutual Insurance Co.“ (MLMIC), со што ја потврдува лидерската позиција на својот претседател Ворен Бафет во бизнисот со осигурување на медицински лица против тужби.

 

„MLMIC“ е најголемата компанија во Њујорк која нуди професионално осигурување на вработени од здравствениот сектор. Вредноста на средствата минус обврските изнесува 1,8 билиони долари на 31-ви декември 2016 година.

„„MLMIC“ е компанија скапоцен камен, која повеќе од 40 година заштитува лекари, вработени на средно ниво, болници и стоматолози, како ниедна друга. За добрите работи вреди да се чека.“, се вели во соопштението на Бафет.

Осигурувањето одамна е во основата на бизнисот на „Berkshire“, бидејќи генерира готовински текови кои Бафет може да ги реинвестира пред да плаќа осигурителни побарувања. Компанијата се потпира на своите огромни поделби, како автомобилскиот осигурител „Geico“ и „Gen Re“, но Бафет периодично купува и компании од други пазари.

Во 2005 година „Berkshire“ ја купи „Medical Protective Co.“, која има вековна историја. Истата оваа компанија во 2011 година склучи договор за купување на „Princeton Insurance Co.“ од „MLMIC“, за да се прошири во Њу Џерси.

Извор bloomberg.com.

 

Повеќе

Осигурување

Триглав осигурување и Мотоцентар со нова услуга на пазарот – “Осигурување на гуми”

Објавено

на

Триглав Осигурување, во соработка со Мотоцентар, овластен увозник и дистрибутер на реномирани брендови на гуми, воведува нова услуга на пазарот, осигурување на гуми. Осигурувањето нуди 24 – часовна асистенција во Македонија и во Европа и обезбедува покритие за трошоци при издишана гума, кражба на гума, вандализам и механички оштетувања на гумите од предмети на патот. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Технолошки усовршен дигитален центар на Групацијата Триглав во Љубљана

Објавено

на

Групацијата Триглав во Љубљана отвори нов дигитален центар, Триглав ЛАБ. Просторот на едно место обединува услуги на четири друштва од Групацијата Триглав, современи технолошки решенија и иновативни искуства од подрачјето на безбедност. На посетителите им овозможува искуство со напредни идеи од областа на осигурувањето, коишто се прилагодени на потребите на клиентите и ја олеснуваат соработката со водечката осигурителна и финансиска групација во Словенија и во регионот Адриа. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Нова услуга од Триглав Осигурување – Онлајн обнова на полиси за автомобилска одговорност

Објавено

на

Триглав Осигурување воведува нова услуга на пазарот, онлајн обнова на полиси за осигурување од автомобилска одговорност. Клиентите обновата можат да ја направат на веб страната на Триглав Осигурување, www.triglav.mk. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange