Connect with us

Странски банки

Бугарски инвестициски фонд купува 85% од уделот во Теленор банка

Објавено

на

Теленор банка постигнаа договор за стратешко партнерство со бугарскиот инвестициски фонд “River Styxx Capital”.

Според договорот, бугарскиот фонд ќе купи 85% од уделот во Теленор банка, додека Теленор ќе задржи 15% од сопственоста.

 

Со инвестирањето во стратешкото партнерство со Теленор банка, овој инвестициски фонд за прв пат влегува на пазарот во Србија.

 

Инвестицијата во Теленор банка, е одлична прилика за нас да влеземе на атрактивниот српски пазар. Ние сме убедени во натамошниот развој и успех на Теленор банка, затоа што ќе се темели на потрошувачките и финансиските експертизи на “River Styxx Capital”, искуството на Теленор во корисничката поддршка и дистрибуција, како и на единствениот профил на Теленор банка, како преводник на финансиско-технолошки иновации во регионот” , изјави Елвин Гури, генерален директор на инвестицискиот фонд.

 

Банката ќе продолжи да вложува напори и ресурси со цел да ја задржи својата водечка позиција како прва целосно мобилна онлајн банка во Југоисточна Европа.

 

Повеќе

Странски банки

Љубљанска НЛБ банка бара купувач за лошите кредити

Објавено

на

Љубљанската НЛБ банка почна да бара инвеститори кои сакаат да купат портфолио на лошите побарувања во Србија. (more…)

Продолжи со читање

Странски банки

ЕЦБ ги остави каматните стапки непроменети

Објавено

на

Европската централна банка спрема очекувањата на пазарот ги остави основните каматни стапки на досегашните ниски нивоа, а без промена се задржува и планот за квантитативни олеснувања, стана јасно од порака на регулаторот по повод одлуката на Управниот одбор на ЕЦБ. (more…)

Продолжи со читање

Странски банки

Манипулацијата со каматните стапки ја чинеше Deutsche Bank 240 милиони долари казна за

Објавено

на

Германскиот банкарски гигант Deutsche Bank поради здружување со други банки за да влијае врз вредноста на каматните стапки преку лондонскиот Либор систем, е казнета со глоба во износ од 240 милиони долари. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange