Connect with us

Останато

АБИТ ја организира првата меѓународна конференција за контролинг

Објавено

на

Прва Меѓународна конференција за контролинг International standards in controling „Implementation in practice“ ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Академијата за банкарство и информатичка технологија АБИТ во соработка со Институтот за бизнис и менаџмент – Хајделберд.

Конференцијата, како што најавува организаторот, ќе ја отвори премиерот на Република Македонија Зоран Заев, а треба да се обратат и претставници на УЈП, странски експерти за контролинг од Германија и Словенија и директорите на најуспешни компании во Македонија, банки и финансиски институции.

Останато

Стопанска комора: Поквалитетно формално образование и без предрасуди кон средното стручно

Објавено

на

Да се зголеми квалитетот на формалното образование, а неформалното да овозможи побрзо приспособување кон барањата и потребите на пазарот на трудот, апелира Стопанската комора на Македонија. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Преку веб-платформата „Граѓански буџет“, граѓаните ќе имаат увид во Буџетот на РМ

Објавено

на

Буџетот на Република Македонија станува уште подостапен до граѓаните преку веб-платформата изработена од победниците на ФинХакатонот. Како што беше истакнато денеска на прес-конференција во Министерството за финансии, граѓаните ќе ги дели само еден клик до сите информации за приходите и расходите во буџетот. На овој начин буџетот ќе им стане подостапен на граѓаните. (more…)

Продолжи со читање

Останато

ММФ: Исправни се мерките за одржливоста на пензиите, социјалната еднаквост и поддршка на вработеноста

Објавено

на

Мисијата на Меѓународниот монетарен фонд која го одржа завршниот состанок во Министерството за финансии, оценува дека е исправно што Предлог-буџетот за 2019 година е фокусиран на оддржливоста на пензискиот систем, промовирањето на социјалната еднаквост и поддршката на вработеноста. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange