wrapper

НОТАР ЗАФИР ХАЏИ - ЗАФИРОВ: Што претставува солемнизација на договор за кредит?
Во последно време, кога се во прашање кредитите и обезбедувањето на истите, сѐ почесто се сретнуваме со терминот солемнизација на договорот за кредит.  За да го доближиме истиот до нашите читатели разговаравме со Нотар Зафир Хаџи ...
Како до побезбедно задолжување? На што да обрнете внимание при земање кредит?
Потребен ви е кредит? Секако, во денешно време имате многу полесен пристап до истите, па така доколку ви се потребни пари за да извршите некое плаќање за кое претходно сте ги немале потребните парични средства, најбрзиот начин за ...
Tip of the Week – Проактивност
Пред некој ден, еден од нашите практиканти нè изненади сите со неговата проактивност. Момчето има познавање од графички дизајн и инспириран од прирачниците, цел викенд работел на дизајн на корица за „Tip of the Week“ (не се знае, ...
Остварувањето на кредитниот ризик кај домашните банки забави
Остварувањето на кредитниот ризик кај домашните банки, претставено преку динамиката на нефункционалните кредити на корпоративниот сектор, забави.   Сепак, кредитниот ризик што произлегува од изложеноста кон корпоративниот ...
Зголемената стапка на штедење се темели врз побрзиот раст на расположливиот доход
Динамиката на расположливиот доход го определува капацитетот за штедење на домаќинствата, утврден преку т.н. стапка на штедење којашто го покажува делот од расположливиот доход којшто ќе остане за штедење, по намирувањето на ...

Курсна Листа

Кредитен калкулатор

Hide Main content block

Кредити

26 Август 2016

Во последно време, кога се во прашање кредитите и обезбедувањето на истите, сѐ почесто се сретнуваме со терминот солемнизација на договорот за кредит.  За да го доближиме истиот до нашите читатели ...

Колумни

  • Prev
25 Август 2016
Пред некој ден, еден од нашите практиканти нè изненади сите со неговата проактивност. Момчето има познавање од графички
19 Август 2016
Еден ден седејќи на плажа, додека бев на одмор летово, една група деца ми го привлекоа вниманието. Тоа беа деца
11 Август 2016
Тимовите се дел од нашиот живот. Понекогаш сме лидери во тимот, a понекогаш сме дел од тимот. Во кој било случај,
08 Август 2016
Менаџерот е добар онолку колку што е добар неговиот тим, а тимот е добар онолку колку што менаџерот знае да го состави,
04 Август 2016
Сите ние ја знаеме изреката „во здраво тело, здрав дух“. Но и сите ние сè поретко сакаме или можеме да најдеме слободно
30 Јули 2016
Проблемот е во тоа што ние ја „бараме” среќата. А, бидејќи таа не е Покемон (да ја соберете како вредносен поен), ние
29 Јули 2016
(Гостински текст на Нина Ангеловска, основач на сервисот за групно купување и воедно лидер во е-трговијата, Grouper.mk
28 Јули 2016
Начелно еден од позначајните индикатори за прогресивен развој на реалниот сектор и соодветно економскиот развој на
25 Јули 2016
Етичкиот кодекс или кодексот на етичко однесување и работење претставува збир на морални вредности, начела, принципи и
21 Јули 2016
It means no worries, all the rest of your day. Добро, уште пред да започнеме, тоа не значи дека треба да заборавиме на
16 Јули 2016
Имам чувство дека веќе подолго време, да не кажам цел мој живот, сме во некое исчекување. Кај и да се свртиш, или нешто
10 Јули 2016
Бидете продуктивни, зголемете ја продуктивноста – често слушаме од нашите претпоставени, па се трудиме да го исполниме

capital bank

smetkovodstveno biro

Мисла на неделата

"Видете предизвик каде што другите гледаат пречка."
- Nina Angelovska, Grouper.mk

bankarstvo.mk

Навремени Банкарски новини и анализи од земјата и светот.

Интервјуа

  • Prev

Новости

  • Prev
26 Август 2016
Акцијата на Макпетрол во четвртокот „изненади” со количеството истргувани лотови, вкупно 146, по просечна цена од 24.675,99 денари, што претставува раст од 0,72 %.   Акцијата на оваа енергетска ...
26 Август 2016
Со просечни 43.000 гледачи по натпревар, Бундеслигата е најгледано национално фудбалско „шоу“ во Европа. Еквивалентно на тоа, доаѓа и заработувачката, но и раст што е 10 пати побрз од целата ...
26 Август 2016
Порталот за електронска трговија Hertie.de, кој остана по стечајот на познатата германска трговска куќа Hertie им нуди на потрошувачите преку нив да порачаат стока и да ја платат со германски марки. ...
25 Август 2016
Академијата за банкарство и информатичка технологија (АБИТ), на ден 3-ти септември 2016 година (сабота) организира отворен ден.   Настанот ќе се одржи во просториите на АБИТ, односно во ...
25 Август 2016
Државниот завод за статистика соопшти дека просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во јуни 2016 година, изнесувала 22.187 денари. Сепак, податоците на Државниот завод за статистика ...
24 Август 2016
Влошениот кредитен рејтинг на Македонија негативно ќе се одрази врз вкупната економија. Агенција Фич го намали кредитниот рејтинг на Македонија за едно скалило подолу, односно од ББ плус на ББ со ...
24 Август 2016
Европската централна банка ќе биде принудена на проширување на програмата за монетарни поттикнувања, доколку владите на земјите членки не делуваат според планот за зајакнување на растот на нивните ...
24 Август 2016
Британската компанија Хајстед лимитед ја купува македонската компанија Балфин МК во чија сопственост е најсовремениот трговскиот центар во Македонија Скопје сити мол, ексклузивно објави еМагазин. ...
24 Август 2016
Првиот македонски сајт за групни попусти, Grouper.mk, кој започна со работа во 2011 година, со објавени над 15.000 зделки за над 110.000 корисници од страна на 2000 соработници, денес оствари пола ...
23 Август 2016
Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во јуни 2016 година, во однос на јуни 2015 година, изнесува 100.7. Ваквото ...
23 Август 2016
Домашните инвеститори да бидат особено внимателни при разгледување и прифаќање директни или понуди на веб страната на FX Lider, имајќи предвид дека Комисијата за хартии од вредност на РМ не врши ...
22 Август 2016
Поранешниот НБА кошаркар Коби Брајант одлучи да го инвестира стекнатото богатство од спортот, со цел создавање сопствен инвестициски фонд.   Капиталот на инвестицискиот фонд ќе изнесува 100 ...

ABIT so slika parice OK koncno

За Нас

Банкарство.мк го сочинува млада новинарска екипа која известува за најновите случувања во светот на Банките, за предизвиците во Банкарскиот сектор и очекувањата на водечките Банкари. На нашиот портал можете да прочитате и совети за управувањето со личните финансии.